Fructele si legumele din Turcia, cele mai toxice din Europa!
Potrivit unui studiu realizat de Greenpeace Germania, fructele şi legumele proaspete provenite din Turcia, care se găsesc în mai toate marketurile de la noi din ţară, conţin cel mai mare număr de substanţe chimice periculoase dintre produsele de acest fel comercializate pe piaţa europeană.
Peste o treime dintre mostrele de legume şi fructe turceşti analizate conţin niveluri de substanţe chimice ridicate, peste limita admisă. Dintr-un total de 76 de fructe şi legume turceşti exportate pe pieţele europene şi analizate în cadrul studiului, ardeii turceşti conţin cel mai periculos amestec de susbstante chimice din categoria pesticidelor. În ardeii turcesti analizaţi au fost găsite în total 24 de substanţe chimice periculoase.
Pe locul al doilea în s-au situat perele turceşti, în componenţa cărora se găsesc 10 substanţe chimice periculoase peste limita admisă. Pe locul 3 găsim strugurii turceşti, cu 9 substanţe chimice toxice pentru organism.
Citește și:
- Ioana Ginghină, energică şi atrăgătoare cu meniuri bazate pe vegetale
- Vrei să nu ai pielea încrețită în jurul ochilor? Ioana Ginghină te învață cum să ții ridurile la distanță!
- Ioana Ginghină ne-a dezvăluit ce mănâncă de arată aşa bine
- Ioana Ginghină: „Nu vă feriți să țineți post!”