”Testele uzuale de identificare a anticorpilor, în cazul bolii Lyme, nu sunt foarte specifice. Cu alte cuvinte, pot apare reacţii fals pozitive, date de anticorpi generaţi în cadrul unor alte infecţii. Omul nu are boala, dar testul e pozitiv. Pentru a confirma diagnosticul, metodologia prevede o testare suplimentară, cu o metodă mai performantă, tip Western Blot. Laboratorul de referinţă este la Institutul Cantacuzino”, a declarat, pentru DCNEWS, Adriana Pistol, director al Institutului Naţional de Sănătate Publică. Dr. Pistol nu ştie dacă în cazul lui Șerban Ionescu s-au făcut testele suplimentare, la INSP raportările nefiind însoţite de numele pacientului.
În 2011, din 861 de cazuri suspecte de borelioză, doar 354 s-au dovedit dignosticate corect, adică 41%. Diagnosticul este greu de pus doar pe baza semnelor clinice, borelioza fiind numită ”boala cu 1000 de fețe”, din cauză că are manifestări multiple, necaracteristice.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!