”Elton nu părea confortabil, nu ştiu de ce… Nici măcar cântecele nu reuşea să le parcurgă, ca şi cum meseria lui nu e aceea de artist! Ori era emoţionat, ori apăsat de ceva. El e cel care a cântat la înmormântarea mamei lui Wiliam şi era foarte legat de ea. E posibil ca nunta să-i fi creat o anumită stare…”, a declarat Irina Schrotter.
”Nunta a fost încărcată de demnitate şi respect. Casa Regală britanică a transmis un mesaj de simplitate, dar de respect faţă de tradiţie şi tot ceea ce contează să dăinuiască peste ani. Acest eveniment care poate schimba ceva în inimile oamenilor de pe întreaga planetă. Mesaje pline de înţelepciune adresate tuturor locuitorilor din lume au venit şi de la preoţii care au oficiat ceremonia religioasă.”, ne-a mai declarat Schrotter.

Creatoarea de modă este de părere că sunt semne de schimbare la Casa Regală britanică. ”Cred că, deja, de la buchetul de mireasă al lui Kate începe să se schimbe ceva la Casa Regală britanică. Ea a avut un buchet mic, în locul celui de 1 metru şi ceva, cum se obişnuia… O monarhie, ca orice altă instituţie trebuie să se modernizeze, să facă paşi odată cu restul populaţiei, cu tot globul. Am văzut o evoluţie şi în protocol, faţă de timpurile pe care le trăim şi faţă de experienţele trăite de ei… Casa regală pare mult mai deschisă, cel puţin aşa mi se pare.”, mai spune creatoarea.
Din punctul de vedere al acesteia, Regina a fost impecabilă, iar soţul ei de o modestie rară. ”M-a impresionat, ca întotdeauna, Prinţul consort, soţul Reginei Elisabeta, modestia sa şi felul în care şi-a intrat în rol. Înţelege că persoana principală e Regina şi asta e o lecţie pentru cei care nu au nimic în comun cu casele regale…  Aş vrea să văd asta şi la Casa Regală din România. Vreau să o aud pe Principesa Margareta şi aud pe altcineva în locul ei.” a mai afirmat ieşeanca.
Ea mai spune că o mare parte din invitatele de la nuntă au epatat prin pălăriile alese neispirat. ”O parte dintre femei invitate au dorit să epateze prin pălării, unele neinspirate… Pălăria era un accesoriu obligatoriu, dar contează întotdeauna ce porţi şi mai ales unde anume. Unele erau mult prea mari, prea încărcate, parcă create special să atragă atenţia, iar atenţia trebuia să fie focusată pe cuplul care se căsătorea. Mi-a plăcut foarte mult pălăria Victoriei Beckham… Nu e preferata mea la felul în care se îmbracă, dar, trebuie să recunosc, de data asta era foarte bine îmbrăcată, de un bun gust, cu spirit; a dat o lecţie faţă de modul în care trebuie să te îmbraci la o nuntă regală, ea fiind însărcinată…”, completează designerul.
”Aranjamentele florale au fost de un bun gust, fără opulenţă, ca să marcheze importanţa momentului, dar nu să epateze… Şi ăsta e un lucru care trebuie învăţat: în societate lucrurile care sunt de demonstrat sunt altele, nu neapărat cele legate de ţinutele sau bijuteriile pe care le porţi.”, afirmă Schrotter. Ea mai spune că un alt lucru de admirat este faptul că la nunta lui Kate şi William totul s-a realizat cu brandurile britanice, ceea ce e în interesul poporului englez. ”Şi-au promovat brandurile lor. Pe când persoanele publice din România nu fac acelaşi lucru, nici măcar nu se gândesc să sprijine brandurile româneşti. La noi e o mare mândrie să porţi cea mai scumpă geantă sau o vestimentaţie a unui designer din afară… Iarăşi e un lucru de învăţat de la celebra nuntă, acela de a ne promova propriile produse.”, încheie Irina Schrotter.

 
 

Urmărește-ne pe Google News