Deşi românca nu a confirmat niciodată povestea de dragoste, totuşi ea a recunoscut mereu că s-a îndrăgostit de cultura indiană şi de preparatele culinare din ţara lui Salman Khan. Iulia Vântur a postat pe contul ei de Facebook o reţetă pe care a învăţat-o şi pe care o foloseşte ori de câte ori care ocazia.
„Asa cum am promis in emisiunea lui Maruta, voi posta pentru voi, reteta unui preparat indian care-mi place. Se numeste Palak paneer (spanac cu branza)
Ingrediente pentru Spanac cu telemea:
500 gr spanac,300 gr telemea dulce (nesarata; sau tofu daca tineti post)2 cuisoare,1 bucata scortisoara (2 cm)1/2 cardamon, 1 ardei iute uscat,2 lingurite pasta de ghimbir, 2 catei usturoi,
2 linguri pasta de ceapa,1 lingurita rasa chimen,1 lingurita cu varf coriandru macinat,1/2 lingurita turmeric,3 linguri ulei,sare
Preparare
1. Fierbem spanacul 1-2 minute apoi il mixam intr-un blender pana devine pasta.
2. Preparam masala: cuisoarele, scortisoara, bobitele din pastaia de cardamon si ardeiul iute se piseaza pana devin pulbere.
3. Incingem uleiul, adaugam masala si calim cateva secunde. Adaugam pasta de ghimbir si cateii de usturoi striviti si calim alte 30 secunde.
4. Adaugam pasta de ceapa, condimentele (chimen, coriandru, turmenic) . Amestecam totul si lasam la calit timp de 3 minute.
5. Adaugam spanacul, 100 ml din apa in care a fiert si sare dupa gust. Fierbem cu capac la foc mediu timp de 30 minute. In timpul fierberii puteti sa mai adaugati putina apa daca e nevoie. Dupa ce am stins focul adaugam in mancare telemeaua cuburi. Lasam sa stea 5 minute. POFTA BUNA!!!”, a scris Iulia Vântur pe Facebok.