În perioada sărbătorilor de iarnă toţi suntem predispuşi exceselor. Mâncatul şi alcoolul în exces merg mână în mână, iar efectele sunt de cele mai multe ori nefaste: kilograme în plus şi neplăceri digestive.
Mâncatul prea mult, prea repede, prea gras sau consumul excesiv de alcool ne pot ţintui la pat sau ne pot trimite de urgenţă la spital. Juraţii Masterchef ne spun cum ne putem feri de aceste probleme.
„Sorin Bontea: În opinia mea, cel mai bun digestiv cred că este limoncello sau Jagermeister, în funcţie de ce avem la masă. Iar ca leac anti-mahmureală, recomand ciorba acrită cu zeamă de varză.
Cătălin Scărlătescu: Nu văd de ce să facem excese! Eu propun să mâncăm mai puţin şi mai bun calitativ decât să ne îmbuibăm de mâncare. Şi nu vei mai avea nevoie de digestive… Iar ca leac anti-mahmureală … recomand multă, foarte multă apă plată rece.
Cel mai bun digestiv românesc cred că este palinca! Deşi noi, românii, o consumăm înainte de masă pentru deschiderea apetitului, palinca poate fi consumată şi ca digestiv, la finalul mesei. Cel mai bun leac anti-mahmureală este, din punctul meu de vedere, mâncarea grasă, pentru că anihilează alcoolul din stomac”, a declarat Florin Dumitrescu pentru protvmagazin.ro.