Cum se obține cafeaua Kopi Luwak

Kopi Luwak este o cafea obținută din boabele care au fost ingerate de un animal, civeta de palmier. Boabele sunt expulzate prin excremente. Aceste animale se hrănesc cu boabele coapte de cafea, dar pe care nu le digeră în totalitate.

Cafeaua Kopi Luwak este recoltată în insulele: Jawa, Sumatra, Bali, Sulawesi, Filipine, Timorul de Est și unele regiuni din sudul Indiei.

Selecția boabelor pentru cafeaua Kopi Luwak se face natural, datorită animalului

Cafeaua a început să fie procesată după ce cultivatorii locali din Bali au observat că respectivul animal se hrănește cu cireșele de cafea și că le alege, fără greș, pe cele mai dulci, mai coapte și mai bune.

Animalul elimină apoi sâmburii de cafea verde, încă protejați de coajă. Cultivatorii adună sâmburii, îi curăță prin metode sută la sută naturale (n.red. la aburi), iar la final dau la o parte coaja protectoare. În urma prăjirii în stil armenesc, toată bogăția și intensitatea aromelor acestei cafele se dezvăluie în întreaga lor complexitate.

Cât costă cafeaua Kopi Luwak

Cafeaua Kopi Luwak este considerată printre cele mai scumpe cafele din lume, prețul ei ajungând și la 400 de dolari pe kilogram (aproximativ 1.700 de lei). Cu toate acestea, în România poți cumpăra această cafea la un preț ce pornește de la 760 de lei pe kilogram.

 
 

Urmărește-ne pe Google News