200 m la periferie

Şi, da, un nume de stradă a rămas din Teo Peter. Se pare că doar autorităţile de la Cluj au făcut un gest în memoria basistului, pentru că acolo s-a născut Compact, trupa în care Peter a activat mai bine de două decenii. Însă e doar o stradă desfundată, cu trei case, de la periferia oraşului. 200 de metri.
Pe 4 decembrie 2004, legendarul rocker a murit după ce taxiul în care călătorea pe bulevardul Dacia, colţ cu strada Polonă, a fost lovit de un bolid condus de Christopher van Goethem, un militar al SUA detaşat la ambasada din România, aflat în stare de ebrietate. Atunci s-a creat un val de indignare a opiniei publice din România ca urmare a modului în care americanii au reacţionat.

Criminal nevinovat

În 2006, o curte marţială din Statele Unite a decis că puşcaşul marin implicat în accident cu maşina Ambasadei SUA la Bucureşti nu se face vinovat de omor prin neglijenţă în legătură cu moartea lui Teofil Peter.

Indignaţi şi îndureraţi, membrii familiei Peter şi-au căutat dreptatea printr-un proces non-adversarial, la nivel administrativ, cu autorităţile americane, în urma căruia au obţinut daune materiale, nu şi inculparea criminalului.

Urmărește-ne pe Google News