„Sufăr când văd filmele ei. Există prea multe scene intime, prea multe amintiri. Romy…Pentru mine Cannes era ea. Eu am însoţit-o pe Sissi împărăteasa. Îmi amintesc de acea fotografie minunată în care mă simţeam foarte mic, ca debutant între Sophia Loren şi Romy. Îi mulţumeam lui Dumnezeu că mi-a dat şansa incredibilă de a fi acolo”, spune Alain Delon.

Relaţia sa cu Romy Schneider a fost excepţională la toate nivelurile. „Independent de dragostea pe care i-a purtam, o admiram. Ca să iubesc trebuie să admir”, afirmă actorul.

Au fost „Logodnicii de aur”

Cei doi s-au întâlnit în 1958, pe ecran, în „Christine”, în regia lui Pierre Gaspard-Huit, un remake după „Amanţii nebuni” de Max Ophüls, din 1933. În epocă Schneider era numită de toţi Sissi, după rolul prinţesei care i-a adus consacrarea. Delon, în schimb, nu era atât de celebru. Îi mai lipseau doi ani ca să strălucească în „Rocco şi fraţii săi”, dar şi în „Ghepardul”, deşi evoluase alături de Jean-Paul Belmondo. În schimb, paparazzi îi considerau perechea cea mai glamour.

Romy se mută la Delon, la Paris, unde amândoi aveau succes pe scena de teatru. Romy joacă în regia lui Luchino Visconti în piesa „Tis Pity Shes a Hore”, dar şi în filmele italianului sau în cele ale regizorului britanic Orson Welles. Respinge primele oferte de la Hollywood, preferând cinematograful european. Fericirea lângă Delon nu a fost de durată. În 1964, acesta o părăseşte pe Romy pentru o altă femeie. „Am plecat cu Nathalie în Mexic. Toate cele bune. Alain”, au fost ultimele cuvinte, notate pe un bileţel, pe care Delon i le-a lăsat lui Romy, împreună cu un buchet de trandafiri…

Deşi nu au rămas împreună, Delon i-a rămas prieten fidel şi după ce, în 1968, la filmările pentru „Swinmingpool”, a mai avut o încercare de a relua relaţia cu Romy, iar aceasta l-a respins cu cuvintele „nimic nu e mai rece decât o iubire moartă”. Totuş, Delon a fost cel cu care actriţa pierdea ore în şir la telefon când era bântuită de singuratate şi tristeţe. Tot el îi trimitea bodyguarzii săi să o însoţească în situaţii precare şi el a fost lângă ea în 1981, când viaţa a încercat-o din greu pe Romy. La începutul anului s-a despărţit de Biasini, în luna mai s-a îmbolnăvit grav şi a trecut printr-o operaţie la rinichi, iar în iulie, fiul ei, David, este spintecat de tija unui gard de metal pe care încearca să-l sară. David a murit în aceaşi zi. La sfârşitul acestui an de coşmar, actriţa, complet transformată, declara într-un intreviu: „Sunt o femeie de 42 de ani şi nefericită şi mă numesc Romy Schneider”.

Tot Alain Delon este cel care a anunţat presa că Romy Schneider a murit, în mai 1982, cândactriţa a fost găsită moartă în locuinţa sa din Paris de partenerul ei de atunci, Laurent Petin. Delon a organizat funerariile şi, după unii, i-a îndeplinit dorinţa de a fi înmormântată lângă fiul ei.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News