Soția regretatului Șerban Ionescu demonstrează că niciodată nu este prea târziu ca să îți îndeplinești dorințele și să faci ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna. Magda Catone este studentă la 63 de ani, în primul an la Facultatea de Teologie. Avea această dorință din copilărie și tocmai acum a reușit să și-o îndeplinească. Actrița are de gând ca după ce va termina cu licența să facă și masteratul.
„Sunt studentă în anul I, la Teologie. E o pasiune din familie, de când eram copil, și am reușit abia acum să mi-o îndeplinesc. Faci doi ani, trei cu licență, dar eu voi da și masteratul”, a declarat Magda Catone pentru impact.ro.
De Paște, actrița a mărturisit că cel mai probabil va sărbători alături de măicuțele de la Mănăstirea Horezu, unde obișnuiește să meargă destul de des. „De sărbători, posibil să plec, să stau cu prietenele mele, măicuțele. Obișnuiesc să merg la Mănăstirea Horezu”, a mai spus Magda Catone.
Magda Catone nu vrea să joace alături de fiul ei
Carol, fiul actriței, a călcat pe urmele mamei sale, însă nu își dorește să urce pe aceeași scenă cu mama sa. Magda Catone își dorește să devină bunică dacă s-ar putea cât mai repede.
„E reticent la astfel de colaborări, nu-și dorește. Nici eu nu sunt mare fan. A mai făcut colega mea Maia Morgenstern, sunt oameni care și promovează familia, foarte frumos, dar nu e cazul meu. Eu nu am reușit să trec de această barieră impusă de el”, a mai declarat actrița pentru sursa mai sus menționată.
Magda Catone, despre Șerban Ionescu
Au trecut aproape 10 ani de la moartea lui Șerban Ionescu, însă amintirea lui este încă vie în sufletul soției sale. Magda Catone mărturisește că nu îl visează atât de des, dar se gândește mereu la el.
„Mă gândesc la el. De visat nu prea-l visez, dar acum mă preocup să capăt de la Primăria Capitalei ultima semnătură de la primar cu numirea piațetei Șerban Ionescu în Cartierul Henri Coandă. Se pare că se va întâmpla foarte curând.
E un cartier care are nume de străzi ale actorilor celebri, ale scriitorilor. Eu am acolo o proprietate pe strada Ion Băieșu, dramaturg, și foarte aproape de mine e strada Iulian Mincu sau strada Silviu Stănculescu, care mi-a fot director la Teatrul de Comedie.
E un cartier cu nume de rezonanță, care cumva face să păstrăm memoria artiștilor mari care ne-au încântat viețile și am crescut cu ei. Li se pune ca o amintire numele unei străzi, ale unei piațete, ale unui bloc, ca să ne mai amintitm cu drag de ei. Sunt niște formalități. Am făcut această cerere acum patru-cinci ani, dar în regimuri diferite.
Apoi a venit și pandemia. Sigur că nu-i așa un nume important să dai numele unui spațiu urbanistic unei străzi, să poarte un nume important. Dar în loc de strada Gunoiului, Gârlei, Râpei e bine să dai numele unui artist care a dovedit în cariera lui că merită să i se respecte memoria”, a declarat actrița pentru Impact.