Nici rugile, nici gândurile bune trimise în direcția Micăi, nicin eforturile medicilor nu au putut-o salva pe cea care ne-a încântat copilăria. Magicianul sub ochii căruia Mica a crescut, la Abracadabra, abia rezistă la căpătâiul ”copilului lui”, însă încearcă să fie tare, pentru a-i îmbărbăta pe părinții Michaelei, pentru care tânăra era rațiunea lor de a fi.
”Este greu. Este foarte greu. Medicii au încercat cât de mult au putut, au făcut totul ca să o poată salva și le mulțumim. Toți copiii mei (colegii Micăi de la Abracadarbra, n.r.) sunt aici. Părinții sunt … Mama ei se întreabă cum va fi viața de acum încolo fără Mica? Ca părinte, nu poți concepe așa ceva”, ne-a mărturisit Marian Râlea cu glasul tremurat, abia stăpânindu-și lacrimile.
”Magicianul”, care de când a aflat că cea care i-a fost precum o fiică este bolnavă nu a mai plecat de lângă ea, a transmis un mesaj de mulțumire celor care au fost alături de ”prințesa” de la Abracadabra.
”Televiziunilor, ziarelor, care au făcut campanii pentru Mica, prietenilor, le muțumim pentru modul în care s-au comportat”, a adăugat el.
Cei care vor să-i aducă Michaelei un ultim omagiu o pot face de astăzi, începând cu ora 15.30, la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Plevna. Tânăra va fi înmormântată duminică, la cimitirul Colentina, slujba având loc de la orele 15.30.
A dat succesul scenei pe studiu
După ce s-a retras din lumina reflectoarelor, după 10 ani de activitate în echipa Magicianului (începând din 1991), Mica şi-a dedicat tot timpul studiilor, reuşind să obţină două doctorate. După ce a lucrat ca traducător, redactor şi producător la Humanitas, a devenit lector universitar şi s-a angajat la IBM.
Nu a vrut niciodată să accepte diagnosticul crunt pus de medici şi -sa luptat singură cu boala, până ce aceasta a doborât-o, joi, 14 martie. Avea doar 31 de ani.
”Abracadabra” este numele unei emisiuni pentru copii ce a debutat în 1990 pe postul TVR1. După 1996, Abracadrabra s-a mutat pe postul PRO TV, unde a fost difuzată până în 2001, după care PRO TV a difuzat reluări timp de un an. Emisiunea a luat primul premiu internațional la Blagoevgrad-Bulgaria iar mai târziu filmul Ruxandrei și al lui Florin „O zi cu Alexandra” a obținut Marele Premiu și Premiul Juriului la „Prix Danube” la Bratislava”! In lumea programelor pentru copiii „Prix Jeunesse”de la Munchen și „Prix Danube”echivalau ca nivel cu Cannes și Veneția pentru cinema.