Blondina a făcut astăzi supă de broccoli, însă prezentatorul emisiunii „Poveștiri de noapte” nici nu a vrut să guste.
„Poate să strige Cabral din toți plămânii că ‘broccoli nu e mâncare, eu nu-l cred. Pentru că mie chiar îmi place broccoli. La gust, adică. Și dacă vine și cu calorii puține la pachet, cu atât mai bine. Tocmai de-asta, azi am pregătit o supă cremă de broccoli. Pentru mine. Doar pentru mine”, a scris Andreea Ibacka pe blogul personal, unde a postat și rețeta.
Ingrediente (pentru 4 porții):
– broccoli (500 g), 1 cartof, 1 morcov, 1 ceapă, 4 căței de usturoi, unt, parmezan (50 g), smântână pentru gătit (3 linguri), crutoane, sare, alte condimente (după gust).
Pune la călit în puțin unt ceapa tocată și usturoiul zdobit cu cuțitul. După ce capătă o culoarea aurie (după aproximativ 2 minute la foc mediu) adaugă broccoli tocat, morcovul mărunțit și cartoful tăiat cubulețe. Toarnă deasupra apa, cam 1/2 litru. Cât să acoperi toată compoziția. Presară un strop de vegeta și lasă compoziția să fiarbă circa 10 minute. Pasează supa cu blenderul, adaugă parmezanul ras și smântâna. Și amestecă-le bine. Servește supa caldă, cu câteva crutoane deasupra.
Foto: Blog Andreea Ibacka