Grupul de muzică ușoară, a cărui istorie a început la mijlocul anilor ʼ60, a înregistrat în lunga sa poveste muzicală peste 1.000 de cântece, performanță neegalată de nici un alt artist român. În acest context, e de înțeles dorința lui Nistor de a aduna cele mai bune, mai reprezentative melodii pe câteva CD-uri. „M-am oprit la o colecție de 100 de piese, cuprinsă pe 8 albume Best of Savoy”, ne-a explicat Marian Nistor.
Muzicianul duce-n spate de câțiva ani acest proiect, pentru că n-a găsit finanțare să scoată tot setul odată și a trebuit să facă lansările cu țârâita. A strâns banii greu, că stilul Savoy nu mai e la modă, iar nostalgicii se adună rar la concerte. Și nici din drepturi de autor Marian Nistor nu câștigă cine știe ce.
Marian Nistor lansează best-of-uri Savoy cu țârâita
„Mai primesc drepturi de autor o dată la circa trei luni, dar nu o sumă importantă. Având în vedere că am înregistrat și lansat circa 1.000 de cântece, îmi revine cam câte un leu pentru fiecare melodie. Noroc cu prietenii și oamenii de bine care ne susțin activitățile”, ne-a explicat el.
Marian, nedespărțit în viața de zi cu zi, dar și pe scenă de soția lui, solista Dorina Paraschiv Nistor, se declară mâhnit de faptul că și recordul neegalat în România la număr de concerte s-a oprit după 89, când depășise 10.000 de apariții. „Cântări avem, însă mai rar, asta din cauza colegilor «binevoitori» din branșă”, spune el.
Savoy este una dintre cele mai longevive formații românești și trupa cu care au cântat multe dintre marile soliste de muzică ușoară – Margareta Pâslaru, Mirabela Dauer, Angela Similia. În anii comunismului, Savoy a cunoscut consacrarea în formula Marian Nistor (nai, chitară), George Mitrea (vocal), Ionel Samoila (chitară bass), Ionel Orban (clape, vocal) și Nicolae Rotărescu (tobe). Azi, Nistor cântă cu soția lui.
CITESTE SI: Alexandru Arșinel, în lacrimi la parastasul Stelei Popescu. „Câte cuvinte nu sunt de spus”