Născută cu dragostea de muzică, moştenire de familie, Marioara Murărescu nu şi-a putut urma visul de a deveni artistă de operă, însă a trăit toată viaţa alături şi prin muzica populară autentică, pe care a adorat-o şi în care a crezut.
Absolventă a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu” – Bucureşti (promoţia 1972), Marioara Murărescu şi-a început cariera la Radio în 1971, din 1977 urmând să fie angajată la TVR ca realizator de emisiuni folclorice.
“Provin dintr-o familie de preoţi. Tatăl meu, înainte de 1944, a fost protopop de Muscel, apoi – preot în Bucureşti. Mama mea iubea foarte mult arta populară – a coordonat în satul ei o şcoală în care a lucrat covoare. Ca orice preoteasă din acele vremuri, era legată de lumea satului. Iar această dragoste mi-a fost transmisă şi mie. Erau ambii din acelaşi sat, de pe Valea Dâmboviţei, de la Câmpulung. Sunt fericită că azi am reuşit să mă întorc în locurile natale ale părinţilor mei(…)”, povestea Marioara Murărescu într-un interviu acordat ziarului „Timpul” din Chişinău.
Unul dintre marile regrete ale Marioarei Murărescu a fost acela că nu a profitat de înţelepciunea părinţilor ei şi spunea, într-un interviu, că, dacă ar putea da timpul înapoi, ar sta mai mult de vorbă cu tatăl ei şi ar şti ce să îl întrebe.
De la mama sa a moştenit pasiunea pentru instrumente muzicale, la pian cântă de la vârsta de 4 ani, iar bunicul său iubea cavalul. Astfel, muzica era la loc de cinste în familia Marioarei Murărescu şi s-a transmis din generaţie în generaţie. „Nu pot uita cât a umblat mama să-mi cumpere o pianină… Se găseau multe, dar erau recondiţionate doar pe exterior. A mers cu un specialist să-mi ia una de calitate, acordată, pe care o păstrez şi acum”, mai povestea Marioara Murărescu.VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

 
 

Urmărește-ne pe Google News