La doar 8 ani, Sebi Dascălu a plecat împreună cu familia în Italia în căutarea unei vieți mai bune. Nu aveau multe posibilități financiare și treceau prin vremuri dificile. Mutarea în străinătate i-a aprins de mic pasiunea pentru gătit, în special pentru prepararea cărnii. A cumpărat și studiat în detaliu numeroase cărți de specialitate despre carne. Cunoaște cele mai specifice lucruri cu precizia unui doctor. El spune că nu știe exact de unde provine pasiunea pentru carne, dar crede că „pentru că nu am avut când eram mic”.

Însă, luni seară, Sebi va încerca să-i impresioneze pe cei trei chefi cu un preparat de paste: carbonara de pește cu langustină și ton. Totuși, entuziasmul său va fi curând temperat de Chef Cătălin Scărlătescu, care va exclama: „Cum mănânc, mă, asta? Că sunt trei farfurii într-una. Ai făcut un brunch, un crudo, un tartar și niște paste. Hai, mă! Pe cuvântul meu de onoare. Ce le faceți? Le-ați înnebunit de creier pe toate?”. „E pe genul: plătești una, primești trei!”, va adăuga amuzat Sorin Bontea.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Combinația de gusturi și texturi îl va face pe Chef Florin Dumitrescu să întrebe: „În ce cârciumă din Italia ai văzut tu asta: pește crud și paste, una lângă alta? Cele două texturi nu se alătură niciodată. Sunt atât de diferite încât e aproape imposibil să le mănânci împreună, să știi!”. „Am vrut să vă impresionez”, va răspunde concurentul.

Pentru prima dată, nemulțumit de preparat, Chef Florin Dumitrescu îi va da acestuia opțiunea să-și repare farfuria într-un timp record: „Pot să îți dau două opțiuni: jurizăm ce am primit sau, doi, îți dau ocazia, timp de 10 secunde, să găsești șmecheria pe care să o faci pe loc, pentru că ai tot. Acum, fix acum, să-ți repari farfuria. Îți dau un minut să o repari”, i-a propus acesta.

Urmărește-ne pe Google News