Cu ajutorul oamenilor care au făcut donații în bani, dar și a voluntarilor, Melania Medeleanu are astăzi o strălucire în privire, semn că este mulțumită de faptul că reușește să aducă un zâmbet copiilor bolnavi de cancer. “Ne pregătim de tabere. 12 serii, anul acesta. Începem pe 17 iunie și terminăm la finalul primei săptămâni din septembrie. Aproape 250 de copii așteptăm, avem medici, avem psihologi, avem asistente medicale, am terminat cu selecția voluntarilor pentru toate taberele. Absolut toate taberele sunt acoperite, în momentul acesta. Acum facem programul taberei și ne tot gândim ce activități, cât mai interesante, să organizăm pentru copii, iar cei care au mai fost în anii trecuți să găsească ceva spectaculos și anul acesta. Avem un parc de aventură – două parcuri, pardon – cu poduri suspendate, cu panouri de cățărat. Avem cursuri de călărie, o piscină nou-nouță și foarte multe lucruri foarte faine”, ne-a povestit Melania, recunoscând că de când a înființat MagiCamp, vacanța ei este alături de acești copii. “E drept că nu toți oamenii simt nevoia să se implice, dar ce mă bucură este că din ce în ce mai mulți oameni își dau seama cât este de important, nu numai pentru ceilalți, dar pentru tine ca ființă. Pentru felul în care tu crești și te dezvolți ca om”.
Melania Medeleanu își petrece vacanțele cu copiii bolnavi de cancer
Din ce povestește, Melania nu ar da pe nimic senzația pe care o trăiește atunci când stă alături de copii, nici măcar pe vreo destinație exotică! “Există în tabără poșta copiilor și poșta voluntarilor; aducem, de obicei, un top de post-ituri și le scriem câte un bilețel copiilor și le lăsăm în poștă cu mesaje de genul: ce curajos ai fost astăzi, ce frumos te-ai purtat cu colegul tău. Încurajăm comportamentele pozitive. La început, copiii trec mirați pe lângă poștă, citesc bilețelul, li se pare că-i ceva straniu, după care, a doua zi, primul lucru pe care îl fac dimineața este să-și verifice poșta. Nu numai copiii fac asta! Pe parcusul unei săptămâni de tabără, copiii încep să-și scrie între ei, dar încep să scrie și voluntarilor, voluntarii își scriu între ei, iar la finalul fiecărei săptămâni de tabără, plicul în care sunt puse mesajele atârnă pur și simplu sau se rupe de greutate. E foarte frumos când ajungi acasă să le pui undeva să uiți de ele și să le redescoperi două sau trei luni mai târziu, să-ți aduci aminte de toate lucrurile pe care le-ai învățat în tabără și, mai ales, de toată iubirea de care ai înconjurat, într-o săptămână, alături de acești copii”, ne-a povestit inițiatoarea campaniei MagicHome și fondatoarea MagiCamp.
VIDEO: Cosmin Nistor; FOTO: Adrian Manolache
REPORTAJ/ Actriţa Dorina Roman şi-a deschis propriul teatru la Braşov. “Dacă nu muşti din scenă până la lacrimă şi sânge, publicul simte și nu mai vine“