„Ne-am dorit să oferim fanilor noștri o piesă care să reflecte spiritul sărbătorilor și să aducă bucurie în casele lor. «Colind» este modul nostru de a celebra împreună cu toți cei care ne-au fost alături în cei peste 20 de ani de activitate”, a declarat Mihai Pocorschi, membru fondator al trupei.

Piesa „Colind” este disponibilă pe toate platformele de streaming. Fanii sunt invitați să se bucure de această colindă și să o includă în playlisturile lor de sărbători.

Motivul pentru care Gabriel Cotabiță a părăsit trupa VH2

Trupa VH2, înființată în 2002 de Gabriel Cotabiță și Mihai Pocorschi, a suferit mai multe modificări de componență de-a lungul timpului. După plecarea lui Gabriel Cotabiță în 2018, Mihai Pocorschi a preluat rolul de solist vocal principal. În 2023, formația a anunțat cooptarea lui Doru Todoruț, fost membru al trupei DeepCentral, ca nou solist vocal. Componența actuala a trupei VH2 este următoarea: Mihai Pocorschi – chitară și voce, Doru Todoruț – solist vocal, Vladimir Pocorschi – chitară solo,voce, Victor Vrabete – baterie, Gabriel Golescu – bass. VH2 au pregatite 6 noi piesei pentru 2025, dintre care prima, “Mai stai o zi”, se va lansa in ianuarie.

Gabriel Cotabiță a părăsit formația în 2018 din motive personale, însă contribuția și inițiativa lui au lăsat o amprentă puternică asupra stilului VH2. Noul colind “Colind” reflectă moștenirea lăsată de Gabriel Cotabiță, dar este în același timp un mesaj puternic pentru ascultători în pragul sărbătorilor de iarnă. „Sperăm ca această lansare să aducă bucurie și lumină în sufletele ascultătorilor în prag de sărbători.”, transmite Mihai Pocorschi.

De ce a murit Gabriel Cotabiță

Pe 23 noiembrie, Gabriel Cotabiţă a murit la Spitalul Universitar de Urgență din București, din cauza unui șoc cardiogen survenit pe fondul problemelor de sănătate mai vechi cu care s-a confruntat marele cântăreț.

Șocul cardiogen este o stare medicală extrem de gravă, caracterizată prin incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge pentru a menține funcționarea corespunzătoare a organelor vitale. În majoritatea cazurilor, infarctul miocardic acut este cauza principală a șocului cardiogen.

Gabriel Cotabiță a suferit un infarct în mai 2015, când era în sala de fitness a Hotelului Hilton din Bucureşti. El a fost atunci internat la Spitalul Floreasca și a scăpat. Apoi a fost trimis pentru recuperare la Spitalul Elias, de unde a fost externat în luna iulie a aceluiași an.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Cine a fost Gabriel Cotabiță

Gabriel Cotabiță a absolvit Institutul de Electrotehnică din Craiova în 1978 și a debutat muzical în 1979-1980 cu formația Basorelief. În 1983 a devenit membru al trupei Holograf, contribuind la albumul „Holograf 1” (1984).

Componenţa de atunci a trupei Holograf era: Gabriel Cotabiţă – voce, Mihai Pocorschi – chitară/voce, Sorin Ciobanu – chitară, Tino Furtună – clape, Nichi Temistocle – chitară bass, Edi Petroşel – tobe. Gabriel Cotabiță a participat și la Cenaclul Flacăra al lui Adrian Păunescu în acei ani, dar consacrarea a cunoscut-o la celebrul Festival de la Mamaia, unde a avut numeroase participări și premii între 1986 și 1998.

În 1988, a câştigat trofeul Mamaia cu melodia „Dă-mi o şansă”, pe muzica lui Cornel Fugaru, iar în 1989, melodia „Trepte spre albastru” a fost laureată la celebrul festival din acei ani. În 1995, a debutat la Festivalul Mamaia de data aceasta în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” interpretată de Nicoleta Ciopraga, care concura la interpretare.

Gabriel Cotabiță a lansat mai multe șlagăre în anii 80 și 90, precum „Noapte albastră”, „Domnişoară nu pleca”, „Ce mai vrei?”, „Copiii noştri”, „Nu e gelozie“, „Lasă-mi pe cer o stea” și „Sunt doar un simplu trecător” Citeşte întreaga ştire: Cauza morții lui Gabriel Cotabiță, stabilită de medici. Marele artist a murit la 69 de ani

 
 

Urmărește-ne pe Google News