Mihaela Rădulescu, mesaj pentru Felix. Vedeta nu ratează nici o ocazie să arate cât de mândră este de iubitul ei, așa că nu putea rata acest moment. ”Sunt mândră să-ți fac micul deju și să-ți calc cămășile, eroul meu. M-aș bucura să găsiți timp să vedeți acest film realizat de BBC. Nu e doar despre Felix si saltul lui, ci despre drumul pana la succes, pana la implinirea totala a unui vis, cu toate piedicile, greutatile si riscurile de pe parcurs…”, a scris Mihaela Rădulescu, alături de un film cu saltul lui Felix.

În urmă cu patru ani, Felix Baumgartner a depăşit viteza sunetului în cădere liberă și a doborât astfel două recorduri mondiale. Austriacul Felix Baumgartner, care a realizat cu succes şi în premieră mondială saltul în cădere liberă din stratosferă, plonjând de la o altitudine record de 39.043 de metri deasupra statului american New Mexico, a depăşit viteza sunetului, stabilind un record mondial.

Plonjând de la altitudinea de peste 39.000 metri deasupra statului american New Mexico, Felix Baumgartner a stabilit şi un alt record mondial – saltul în cădere liberă de la cea mai mare altitudine. Pentru a ajunge la altitudinea de aproape 39 de kilometri, Felix Baumgartner a intrat într-o capsulă, legată de un imens balon. Aproximativ două ore şi jumătate a durat ascensiunea, în timp ce călătoria înapoi pe sol (mai întâi în cădere liberă, apoi cu paraşuta) a fost mult mai scurtă, sub 15 minute.

„Îngerul păzitor va avea grijă de tine”, i-a spus mentorul Joe Kittinger lui Felix Baumgartner, înainte de salt. Felix a bătut viteza sunetului, însă nu a reuşit să stabilească recordul pentru cea mai lungă cădere liberă (ca durată). Trei recorduri mondiale îi aparţin acum austriacului Felix Baumgartner: cel mai înalt zbor cu balonul, saltul de la cea mai mare înălţime şi primul om care bate viteza sunetului în cădere.

Baumgartner a declarat că „atunci când te afli pe acoperişul lumii, devii mult mai umil”, și nu s-a gândit în timpul saltului său la doborârea unor recorduri sau la obţinerea unor date ştiinţifice. „Permiteţi-mi să vă spun un lucru: atunci când te afli pe acoperişul lumii, devii mult mai umil. Nu te mai gândeşti la doborârea unor recorduri, nici la obţinerea unor date ştiinţifice – singurul lucru pe care ţi-l doreşti atunci este să te întorci acasă în viaţă”, a spus temerarul austriac.

 
 

Urmărește-ne pe Google News