„Preluarea Stelei a fost o șmecherie”

Mihai Găinușă a explicat că dragostea pentru fotbal vine din copilărie când tatăl său, ofițer, obișnuia să-l ducă pe Ghencea: „Mergeam la o echipă adevărată, echipa Armatei”.

De altfel, jurnalistul a rămas fidel aceleiași echipe și astăzi, nerecunoscând echipa patronată de Gigi Becali.

„O șmecherie a fost în 2003. A fost o șmecherie așa cum sunt toate șmecheriile pe care le fac așa-zișii oameni de afaceri cinstiți. Dintr-ăștia care cumpără cu 50 de eurocenți un metru de pământ și îl vând apoi cu 1.000 de euro, care nu adaugă niciun fel de plus-valoare acolo. A fost doar o șmecherie. Lucrurile s-au și cercetat, cât s-a dorit, s-au cercetat și afacerile cu terenuri cu Armata, deci au fost acolo niște ilegalități clare”, a spus Mihai Găinușă.

„Becali, cu toți banii lui, are un limbaj de 200 de cuvinte și e un anti-etalon”

Totodată, Mihai Găinușă pară să aibă un război personal cu patronul celor de la FCSB, pe care îl numește ”un anti-etalon, care nu ar avea ce căuta într-o societate sănătoasă”:

„Gândiți-vă că e un sfert de secol de Gigi Becali, în care omul ăsta, deși am auzit că face și lucruri bune, că ajută oameni cu spitalizări și bani. Dar, pe de altă parte, este un anti-etalon. Un anti-etalon într-o societate normală, într-o societate care pune preț pe valori, Gigi Becali nu are ce căuta”, a declarat Mihai Găinușă.

„Cu toți banii lui și cu tot limbajul ăla de 200 de cuvinte pe care îl are, cu aceleași chestii pe care le face și cu faptul că are background de pușcărie. Și totuși lumea îl aplaudă, deci nu mai contează. În România nu sunt apreciate valorile, ci anti-valorile, iar asta spune multe despre coeficientul de inteligență. La fel și despre nivelul de educație”, a continuat Mihai Găinușă.

„Presa s-a pervertit la senzațional. Mai sunt totuși și oameni buni”

Fostul prezentator Prima TV e siderat de televiziunea autohtonă, care susține că s-a degradat, odată cu limba română vorbită la televizor și felul în care instituțiile de presă aleg să contureze jurnalele de știri: 

„S-au pervertit la senzațional. S-au dus în direcția asta a tabloidizării. Cum spuneam, nu poți să începi jurnalul cu toate mizeriile. Chiar și la sport. Sunt oameni care se pregătesc, fac antrenamente, și tu deschizi cu omul care s-a combinat cu Vica Blochina. Să nu se supere Pițurcă”, a afirmat Mihai Găinușă. 

„Cred că limba româna a avut un vârf undeva până în anii 2.000. Româna vorbită corect. După care au apărut toate astea: „csmf, bn”. Mai e puțin și comentatorii sportivi vor vorbi așa. Sunt totuși câțiva extrem de buni pentru că sunt niște oameni care documentează, pasionați de sportul respectiv”, a precizat Mihai Găinușă.

„Pe mine m-au pus la un moment dat să comentez un meci al Stelei, că eram vedeta postului. Bine că l-am avut acolo pe Emeric Ienei, pe care mai mult l-a intervievat în timpul meciului. Nu pui niște oameni care nu se pricep să comenteze meciuri. Nu pui oameni cu bagaj lexical de 500 de cuvinte. Că se mai întâmplă, se spun numai stereotipuri și platitudini. Păi uitați-vă cum a fost Țopescu, tatăl lor, regele comentatorilor!”, a explicat Mihai Găinușă pentru Gazeta Sporturilor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News