Mihai Morar și Marius Tucă s-au declarat iubitorii necondiționați ai ziarului tipărit și au în continuare o nostalgie: să dețină un chioșc de jurnale și reviste. Chiar dacă presa scrisă este într-o accentuată cădere liberă la nivel global. Din 2005, SUA au pierdut un sfert dintre ziare, iar între 2019 până în prezent ritmul a fost accelerat: în medie, două redacții pe săptămână au pus lacătul pe ușă, potrivit cercetării americane „Starea presei locale în 2022”.

Să mergem la Nicușor Dan să cerem să facem ultimul chioșc de ziare din București!”

Cei doi oameni de media au mărturisit că sunt încă abonați la ziare din străinătate, pe care le citesc la cafea.

Mihai Morar, realizatorul podcastului „Fain și simplu”, i s-a destăinuit invitatului său ce dorință neîndeplinită are. „Visul meu este să am un chioșc de ziare. Vizavi de biroul lui Nicușor Dan (n.red. Primăria Capitalei) este cel mai vechi chioșc de ziare din Cișmigiu, care este închis de ani de zile. Hai să mergem la Nicușor Dan să cerem să facem ultimul chioșc de ziare din București!”, a propus Mihai Morar.

La rândul său, Marius Tucă, care a debutat în presă în anii ‘90, când existau sute de ziare cu tiraje care atingeau și milionul de cititori, a povestit cum a mers de multe ori în metropolele lumii și a stat să privească admirativ chioșcurile de ziare. „A fost o nebunie, visam un chioșc exact ca ăla, din perioada interbelică, un chioșc ca o bijuterie, unde să găsești orice”.

Mai mult, în cadrul podcast-ului „Fain și Simplu”, Marius Tucă, omul care i-a avut invitați pe toți puternicii țării în emisiunile sale, a povestit și că a fost premiat de Academia Română, pe vremea conducerii lui Eugen Simion, pentru colecția „Biblioteca pentru Toți” a Jurnalului Național.

 
 

Urmărește-ne pe Google News