Ani mai târziu, am avut o cunoștință homosexual. Deștept, poliglot, generos. Iubea ciocolata cu stafide și muzica lentă. Îmi povestea aventurile lui homo, eu pe-ale mele hetero. ”Cum dracului poți să faci așa ceva?, ne miram pe rând, când unul, când altul.
De ce vreți să vă căsătoriți între voi?, l-am întrebat când am aflat că o țară europeană a interzis prin Constituție căsătoria între persoane de același sex. Cine, dragă? – îmi vorbea cu dragă, ca unei amice. Voi între voi, spun. Poate ei între ei, zice… Nu înțeleg… Da dragă, sunt unii dintre noi care se căsătoresc; probabil pentru a adopta copii sau a împărți moșteniri și castele, alte motive nu văd care ar fi. Eu am chef de viață.
De la discuția asta au trecut vreo douăzeci de ani. El a plecat demult din țară și nu am mai ținut legătura. E posibil să trăiască bine-mersi sau să fi murit. Dar sigur nu s-a căsătorit.

La Referendum am să mă duc și am să votez având în minte și frânturi din aceste două întâmplări”, a precizat Mircea Radu.

 

Pe 6 și 7 octombrie va avea loc referendumul pentru familie, care prevede schimbarea definiției constituționale a familiei. În prezent, familia înseamnă căsătoria între soți, iar modificarea ar prevede că familia înseamnă căsătoria între un bărbat și o femeie. Cei prezenți la votul de la referendum pentru familie 2018, vor răspunde la întrebarea: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament? Cei care merg la vot vor putea răspunde cu DA sau NU.
Află tot ce trebuie să știi despre REFERENDUM. 


Citește și: OAMENI CU PUTERE/ George și Relu, unul gay, celălalt heterosexual, educă noile generații ale României. „Din eșec în eșec în eșec până când vine și succesul”


 

Urmărește-ne pe Google News