Însă, pentru a rămâne în cărţi ca model, Monica a făcut mereu sacrificii. Pe vremea în care era încă soţia lui Irinel, vedeta povestea într-un interviu acordat Libertatea că silueta sa este rod al multor ore de sport, dar şi al unei alimentaţii echilibrate.
„Alerg pe bandă şi merg cu bicicleta, pentru că vreau să câştig masă musculară. În plus, am început să mănânc multe proteine. Beau numai lapte de soia, iar dimineaţa îmi prepar singură micul dejun, care conţine cereale şi multe seminţe de tot felul. Când am derapaje şi mănânc câte o ciocolată – se întâmplă rar! – mă pedepsesc şi alerg cu doi kilometri mai mult pe bandă”, povestea băcăuanca.
Mai mult, aceasta spune că obişnuiască să meargă în cabinetele de înfrumuseţare de trei ori pe săptămână, pentru masaje de tonifiere şi anticelulitice.
Ajunsă acum pe meleaguri americane, iubită a unui milionar chinez, Moni se întreţine cu tratamente de înfrumuseţare, dar, mai ales, printr-o alimentaţie sănătoasă din care, aşa cum s-a obişnuit, nu lipsesc proteinele.
Vedeta chiar a postat, în această dimineaţă, pe pagina sa de socializare, fotografii ale mic-dejunului ei preferat: un suc natural bogat în nutrienţi. Deşi nu are un aspect tocmai plăcut, sucul, obţinut prin presare, este nu doar săţios, ci si sănătos, pentru că are în compoziţie salară, castravete, ţelină,măr, lămâie, napi.
Alături, Moni a ataşat o imagine cu alte trei tipuri de mic-dejun românesc, ce cuprind ouă ochiuri, bacon, roşii, cremă de brânză, avocado şi măsline.
La final, aceasta îşi întreabă prietenii virtuali: „Ce credeţi că e cel mai bine să mănânci la micul dejun?”.