La un astfel de eveniment cu ștaif l-au întâlnit și reporterii Libertatea, atunci când a ajuns la vernisajul expoziției pictorului Marcel Thiele, un artist german stabilit în România.

După ce a admirat atent lucrările, muzicianul a explicat și înclinația sa către artele plastice și către vernisajele de acest gen: „Nu sunt chiar departe de fenomen în sine. Am crescut între pictori și sculptori, tatăl meu era directorul „Fondului Plastic” din Craiova și am absolvit Arhitectura. De bine, de rău, tot e o facultate de artă, așa că nu sunt chiar neștiutor în ale domeniului”, a precizat Vrabete pentru Libertatea.

De altfel, el amintește că există chiar și un fel de „tradiție” printre marii muzicieni ai lumii, să își împartă talentul atât pe tărâm muzical, cât și pe cel al artelor frumoase. „Foarte mulți dintre muzicienii sfârșitului de secol 20 au fost artiști plastici. Toți de la Pink Floyd au absolvit școli de artă. Freddie Mercury a absolvit design-ul și el făcea coperțile. Până și Eric Clapton a absolvit o școală secundară de artă. Nu cred că e un impediment, să fii și artist și muzician. Marian Ionescu pictează”, a mai precizat basistul trupei Holograf.

Foto Florin Ghioca

A pictat în tinerețe: natură moartă și clădiri monumentare

Chiar dacă nu se consideră un colecționar, cu mai degrabă un iubitor de artă, crescut într-un mediu care i-a și permis acest lucru, Mugurel Vrabete se poate lăuda cu niște lucrări mai deosebite pe pereții casei sale.

Am niște tablouri, rămase și de la tatăl meu, sau primite între timp. Singurul nume mai cunoscut este Schweitzer-Cumpăna. Dar nu sunt colecționar de artă, pur și simplu îmi plac tablourile și n-am făcut din asta o chestie de achiziție sau de investiție”, spune muzicianul.

El mărturisește că a pictat când era foarte tânăr și că nu e niciodată timpul pierdut, se poate reapuca oricând. I-a plăcut natura moartă, dar nu a evitat nici clădirile monumentale, mai ales că facultatea i-a permis să se ocupe de tot ceea ce înseamnă construcții.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ Borcea a vândut pentru Protecția Copilului mai mult gaz decât consumă un spital!

 

Urmărește-ne pe Google News