Procurorii au început urmărirea penală în acest dosar în noiembrie anul trecut, după ce au existat mai multe plângeri ale unor bancheri pe numele lui Dan Burcică, pastorul unui cult religios, şi a unor acoliţi ai acestuia. Aurel Pârvu este acuzat că l-a ajutat pe Burcică să obţină mai multe credite bancare, cu care au garantat cu acte ale unor firme şi case care erau false, prin intermediul unor firme-fantomă, împrumuturi pe care nu intenţiona să le mai restituie. Pe acelaşi model, Pârvu l-ar fi ajutat pe pastor să încheie un contract cu Primăria, deşi ştia că lucrarea nu poate fi executată.
Conform Parchetului Tribunalului Bucureşti, cei 12 sunt acuzaţi de comiterea a 116 infracţiuni, din care 31 de înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, 18 falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, 5 falsuri în înscrisuri oficiale, 41 uzuri de fals, un fals în declaraţii, 15 spălări de bani, 3 fapte de corupţie (cumpărare de influenţă şi dare de mită) şi două şantajuri.
Procurorii mai spun că, pentru a determina un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară să le intabuleze dreptul de proprietate şi să îi ajute la radierea unor interdicţii de vânzare privind imobilele de care inculpaţii erau interesaţi, unul dintre ei l-a ameninţat cu moartea, l-a şantajat şi i-a oferit bani.
În ianuarie, atunci când Pârvu a fost arestat, Adi Minune spunea: „Este o mare confuzie. Nu este vorba de naşul meu, domnul Nae Nicolae, care-i bine, sănătos, acasă. Este vorba de Aurel Pârvu, un fost consilier la Primăria Ştefăneştii de Jos, unde şi eu sunt angajat. Desigur, la ce comunitate mică suntem, pe undeva, de departe, e posibil să fim şi neamuri”, ne-a declarat Adrian Simionescu, manelistul cunoscut ca Adi Minune.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News