Nicu Alifantis, care a devenit din nou bunic luna aceasta, a început să compună melodii încă din timpul şcolii şi a debutat în anul 1976 cu albumul „Cântec de noapte”, după care au urmat alte 12 albume. A devenit unul dintre cei mai îndrăgiți cantautori din România.
Acesta și-a amintit de regretatul Florian Pittiș, de la moartea căruia s-au împlinit 10 ani anul acesta.
Florian Pittiș, actorul cu plete, nonconformistul care ne-a încântat cu „Vinovații fără vină”, a murit pe 5 august 2007.
„De câțiva ani, ori de câte ori sunt invitat la Folk You, indiferent că e la Vamă, sau la tomnatica gală bucureșteană, gându-mi zboară de fiecare data la Moțu Pittiș. Doamne, ce pătimaș, cât de înverșunat, ce frumos rebel agățat de fiecare din ideile sale. Oare „Poezia muzicii tinere” sau „Cum se chemau cei patru Beatles”, pot fi altfel percepute decât agățate de pletele sale?… Da, era cel mai frumos din orașul acesta, tocmai pentru că trăia intens, pentru că ardea pâna la ultima moleculă a ființei sale, prin fiecare idee, ori fiecare cuvânt sau fiecare cântec.
A creionat ca nimeni altul imaginea rocker-ului sau a baladistului agățat de-o chitară, a dat sens fiecărui text sau poezie cântată. Cu și din credintă s-a identificat cu ceea ce putem numi însăși existența bunului simț artistic.
Și-atunci vin și mă întreb, oare câți dintre cei care au profitat din plin de acest minunat om și artist își mai aduc aminte, ori realizează ce ar fi însemnat fără el. Cât de departe ar fi ajuns? Câți le-ar fi dat credit? Cine i-ar fi băgat în seamă?
Nu, nu vreau niciun răspuns, pentru că Florian va rămâne pentru eternitate, restul…
Tot ce vreau e doar un moment de sinceritate, de smerenie, de respect, de recunoștință și, de ce nu, un pas înapoi cu capul plecat!”, a afirmat Nicu Alifantis.
Citește și: Trei sferturi dintre facultățile înființate după 1990 nu mai funcționează. Trei universități private se desființează din acest an