Într-un interviu, aceasta vorbeşte despre alegerea care i-a marcat destinul: „Eu cred în destin şi am avut căutări. Dar cred că destinul a avut grijă de mine şi atunci muzica m-a ales. Compozitorul meu preferat este Mozart, pentru că simt că îi sunt eu aproape şi vibrez la orice sunet ce pleacă din Soarele muzicii practic.”
„Rolul care este foarte apropiat sufletului meu este Lucia din Lucia di Lammermoor, dar rolul care a însemnat destinul meu, în care se poate recunoaşte orice femeie, rol pe care îl iubesc nespus, care m-a consacrat, care mă caracterizează, mă urmăreşte şi îmi este port-bonheur, este Violeta din Traviata de Verdi”, rememorează soprano unele dintre cele mai fericite ipostaze artistice pentru ea.
În ceea ce priveşte locurile dragi care i-au cucerit sufletul, Felicia Filip susţine că Barcelona rămâne un loc drag pentru ea: „Un oraş în care mi-aş dori să trăiesc, dacă n-ar fi vorba de orice oraş din România, este Barcelona (Spania) oraşul în care am ieşit în străinătate, în ’83 am câştigat două premii, premiul concursului şi premiul special Mozart. Am plecat numai cu bilete de dus, pentru că eram sigură că voi câştiga şi voi avea bani să mă întorc.”
„Consider că nu port o mantie de divă, pentru că sunt un om normal, un om care se dedică sută la sută scenei, care iubeşte, sigur, aplauzele, dar este sincer cu scena, sincer cu publicul. Îmi asum toate lucrurile pe care le fac şi atunci primesc prin asumare tot ceea ce mi se dăruieşte”, este lecţia de modestie din care mulţi artişti români ar trebui să înveţe câte ceva.
Aminitirea unei colaborări muzicale este încă vie în memoria sopranei: „Practic întâlnirea mea cu formaţia Iris a fost într-adevăr numai în urma întâlnirii mele cu Montserrat Caballe la Covent Garden într-un spectacol în care am mers împreună. Un exemplu şi un model, până la urmă. În afară de asta în momentele de relaş, de pauză dintre repetiţii am putut să avem conversaţii şi am ajuns şi la această discuţie, cum a fost întâlnirea ei cu Freddie Mercury. Şi, pentru că dorinţa a fost atât de mare, într-o zi am primit un telefon de la Mike Godoroja cu o propunere de acest gen: vreţi să cântaţi alături de formaţia Iris? Şi a avut foarte multe argumente să mă convingă şi a fost surprins când eu nici nu am aşteptat să termine fraza de început şi eu am zis da.”
În ceea ce priveşte proiectele, Felicia Filip este o artistă mereu cu timpul împărţit strict: „În acest moment, după albumul ‘Filipissima’, am terminat de înregistrat şi deja am trimis la masterizare un alt album intitulat ‘Felicia Filip-Fata din vis’ care reprezintă o sinteză a rock-ului românesc din toate timpurile, cele mai importante hituri ale muzicii rock şi acest plan al meu presupune 4.000 de albume pe care le voi oferi tinerilor din licee de muzică, din universităţi, din şcoli de muzică. Apoi este vorba de un concert de mare anvergură, unde voi cânta aceste piese ale marilor formaţii rock din România şi în fiecare spectacol voi avea cel puţin un invitat al unei formaţii cu care voi cânta şi separat ei vor avea un moment al lor. Plecând de la formaţia Iris, Holograf, Direcţia 5 şi până la Compact. De ce Compact? Pentru că „Fata din vis” este un hit al lor.”
Conform Agerpres, celebra soprană a vorbit şi despre ideea proiectului legat de meloterapie pe care-l derulează împreună cu soţul ei: „Ne place să mergem în biserică, să trăim cu toată intensitatea momentele importante ale creştinismului şi trăim, într-adevăr, în această lume. Şi atunci avem posibilitatea să dialogăm cu preoţi sau să mergem în mânăstiri, unde întâlnim acei părinţi extraordinari care ne arată taine ale vieţii, ale lumii, ale vieţii de dincolo, într-un fel, ce înseamnă viaţă, ce înseamnă moarte şi ce uneşte toate aceste lucruri. Altfel spus cum suntem noi uniţi cu Dumnezeu şi răspunsul la îndemâna noastră este prin muzică. Fie că e vorba de muzica pe care o asculţi atunci când ninge, muzica fulgului de nea, sau a bobului de rouă, a stropilor de ploaie, a florilor ce stau să înflorească, a miilor de păsări ce ne înconjoară. Până la urmă, toate aceste lucruri şi aceste trăiri şi întâmplări pe care le-am avut ne-au adus să mergem spre muzică şi să facem în aşa fel încât să înţeleagă toată lumea că prin muzică putem să liniştim orice lucru ce pare împotriva firii. Muzica poate să liniştească şi să vindece, să facă un om să înţeleagă ce n-a înţeles, să-l pună în situaţia de a trăi frumos viaţa, sută la sută, să înţeleagă ce înseamnă răul sau, altfel spus, să poată să creeze în jurul lui atmosfera de echilibru, de frumos, de generozitate, de psihic ce poate să primească orice încercare a vieţii cu multă putere, fără frică. Frica este cauza a tot ce se întâmplă altfel decât bine”, a încheiat Felicia Filip.
Citeşte şi: Motivul pentru care crede Felicia Filip că nu i-a dat Dumnezeu copii. Te va ȘOCA
Felicia Filip nu ar adopta niciodată un copil. Află de ce!