Iată ce au gătit acestea în weekend!

Laura Cosoi – Pui cu sos de iaurt, mentă și usturoi
Ingrediente:

  • Cartofi;
  • 2-3 crenguțe de rozmarin;
  • 6-7 frunze de mentă;
  • 4 linguri ulei de măsline;
  • Piper;
  • Iaurt;
  • Usturoi.

Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui și se așează în tavă, iar lângă se pun cartofii fierți. Peste, adaugi rozmarinul, 3 căței de usturoi tăiați în jumătate, piperul și uleiul de măsline. Se lasă la cuptor până se pătrunde pieptul de pui și până se rumenește la suprafață. Pentru sos, se amestecă iaurtul cu usturoiul pisat, menta și gata.

Andreea Ibacka -Supă cremă de broccoli
Ingrediente (pentru 4 porții):

  • Broccoli (500 g)
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • Unt
  • Parmezan (50 g)
  • Smântână pentru gătit (3 linguri)
  • Crutoane
  • Sare
  • Alte condimente (după gust).

Mod de preparare:

Pune la călit în puțin unt ceapa tocată și usturoiul zdobit cu cuțitul. După ce capătă o culoarea aurie (după aproximativ 2 minute la foc mediu) adaugă broccoli tocat, morcovul mărunțit și cartoful tăiat cubulețe. Toarnă deasupra apa, cam 1/2 litru. Cât să acoperi toată compoziția. Presară un strop de vegeta și lasă compoziția să fiarbă circa 10 minute. Pasează supa cu blenderul, adaugă parmezanul ras și smântâna. Și amestecă-le bine. Servește supa caldă, cu câteva crutoane deasupra.

Dana Rogoz- Chicken Pesto Pasta
Ingrediente:

  • Busuioc proaspăt (30 gr)
  • Oregano proaspăt
  • 3-4 căței de usturoi
  • Un pumn de muguri de pin
  • Piept de pui
  • Paste
  • Smântână

Mod de preparate:
Mugurii pe pin se rumenesc în puțin ulei de măsline, apoi se pun în blender împreună cu oregano, busuiocul și usturoiul și gata sosul pesto. Se taie cubulete pieptul de pui dezosat și se rumenește în wok, în foarte puțin ulei dă masline. După ce bucățile de pui sunt bine pătrunse, se adaugă sosul peste și două linguri generoase de smântână. Între timp fierbi pennele și le amesteci cu puiul și sosul pesto.

Anca Rusu- Lasagna lui Popeye
Ingrediente (pentru 6 porții)

  • 1,5 kg de spanac proaspăt
  • un praz verde
  • 250g foi de lasagna
  • 100 g brânză Cheddar
  • 8 ouă de prepeliţă
  • 3 fire de sparanghel
  • 20 ml ulei de porumb
  • sare şi piper

Pentru sosul Bechamel:

  • 50 g de unt
  • 50 g de făină albă de grâu
  • 750 ml lapte
  • o lingură de nucşoară măcinată
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • sare şi piper

Preparaţi mai întâi cu delicateţe sosul bechamel. Topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina treptat, amestecând cu un tel, apoi laptele. Fierbeţi totul la foc moderat timp de 10 minute, iar la final condimentaţi cu nucşoară, zeamă de lămâie, sare şi piper.

Al doilea pas este piureul de spanac. Spălaţi bine frunzele şi opăriţi-le pentru 5-7 minute în apă cu sare. Stoarceţi spanacul şi căliţi 1 – 2 minute prazul tăiat rondele în uleiul de porumb. Faceţi-i cunoştinţă spanacului cu aroma inconfundabilă a prazului uşor călit şi pasaţi-le impreună cu ajutorul unui blender. Potriviţi de sare şi piper şi treceţi cu brio către pasul următor.

Într-un vas termorezistent aşezaţi un strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna şi unul de piure de spanac. Continuaţi operaţiunea până se termină spanacul. Ultimele două straturi vor fi foi de lasagna şi sos bechamel. Înnobilaţi totul cu un strat pufos de brânză Cheddar răzuită şi băgaţi vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru 40-50 de minute.

Cu 5 minute înainte de a scoate lasagna din cuptor spargeţi deasupra ouăle de prepeliţă şi ornaţi cu sparanghel. Lăsaţi-o să-şi revină încă vreo 10 minute în cuptorul oprit înainte de a o devora.

Sursa: Bloguri – Dana Rogoz, Laura Cosoi, Andreea Ibacka, și printesapolonic.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News