Îndrăgostită de Veneţia şi cultura gastronomică italiană, VJ-iţa MTV recomandă pastele cu scoici. Un preparat delicios şi fără prea multe calorii, perfect pentru a scăpa de kilogramele nedorite care s-au depus în perioada sărbătorilor de iarnă.
„Am profitat din plin de vacanţa de iarnă şi m-am distrat şi relaxat la munte în România. Dar pentru că, e deja cazul să dăm uitării sarmalele, salata de boeuf şi piftia, vin în întâmpinarea cititorilor cu o reţetă uşoară şi o schimbare a meniului menite să ne facă să pierdem din kilograme”, a declarat Oana Tache pentru foodstory.ro.
Paste cu scoici: Ingrediente
„Ai nevoie de o pungă de tagliatelle şi 300 gr scoici decorticate. La capitolul legume – ţelină, morcovi, o roşie fără seminţe – toate tăiate cubuleţe, o ceapă şi 5 căţei de usturoi feliaţi, 100 de mililitri de vin alb, iar ca mirodenii – cimbru, sare şi piper.
Pentru început fierbem scoicile în apă la care adaugăm şi un pic de unt şi sare. Când sunt gata le scurgem. Între timp, călim într-o tigaie ceapa, morcovul şi ţelina la care adăugăm scoicile şi mirodeniile, vinul alb şi se lasă la înăbuşit. Urmează să adăugăm compoziţiei roşiile şi usturoiul şi să le mai amestecăm 5 minute la foc mic. În paralel, fierbem pastele cu unt şi sare. Le scurgem după ce au dat în clocot şi adaugam mix-ul de mai sus!”

 
 

Urmărește-ne pe Google News