Povestea de succes a lui Sergiu Tâslaru a început în urmă cu cinci ani.
“În anul doi de facultate, am fost convins de nişte prieteni din Bucureşti să nu mai plec acasă în vacanţa de vară, la Chişinău, de unde sunt părinţii mei, iar la insistenţele lor am ieşit să cânt în Centrul Vechi al Capitalei. A fost un moment dificil, mai greu decât un spectacol pe scenă. Nu îmi puteam imagina cum mă va percepe lumea, mâinile îmi tremurau, nu puteam fi eu…”, sună începutul poveştii lui Sergiu.
“Teama mea de eşec n-a durat… Am văzut reacţia trecătorilor şi asta mi-a dat un curaj imens, oamenii se strângeau cu zecile în jurul meu şi mă aplaudau după fiecare piesă, făcându- mă să revin seară după seară în acelaşi loc, în faţa Băncii Naţionale, pe Lipscani”, continuă cântăreţul.
Succesul din inima Bucureştiului i-a dat aripi lui Sergiu: “Simţeam că am propriul spectacol, oamenii mă cunoşteau, îmi cereau să le cânt anumite piese, făceam şi bani, am strâns şi 1.000 de lei într-un weekend... Începusem să mă simt bine pe stradă”.
După mai bine de trei ani, Sergiu, ajutat de prieteni, a ajuns peste hotare, să cânte pe vase de croazieră, în restaurante de lux sau la petreceri private. Astfel, tânărul plecat din Chişinău să cucerească lumea cu un saxofon a ajuns să susţină recitaluri în SUA, Marea Britanie, Spania sau Olanda.
Victoria Beckham i-a dat 100 $
Banii au început să curgă şi ei, odată cu bucuria sinceră şi cu dragostea lui Sergiu pentru muzică. Ajuns peste Ocean, nu s-a putut abţine. Între angajamentele onorate în locaţii de lux, basarabeanul a coborât din nou în stradă.
La Miami a dat ochii cu adevăratele staruri. Victoria Beckham (foto mic), soţia celebrului fotbalist, l-a ascultat zâmbind, iar la finalul piesei i-a dăruit 100 de dolari.
Faimoşii actori Brad Pitt şi Angelina Jolie au fost mai darnici. L-au făcut să lăcrimeze când l-au felicitat pentru talent şi i-au strecurat între palmele umede de emoţii 200 de dolari.
“În clipele acelea, mi-am adus aminte de povestea prinţului cerşetor. La Bucureşti, stăteam doar la mila trecătorilor. În SUA, cântam pe stradă de plăcere. M-am simţit ca un prinţ. Deşi oamenii ziceau că o să mor de foame când am decis să fac toată viaţa muzică, acum îi pot contrazice, sunt fericit, strada m-a format, am învăţat multe lucruri, ştiu cum să mă port în societate, cum să supravieţuiesc… Dacă pe Lipscani reuşeam să strâng două-trei milioane de lei vechi, în America sau în Italia poţi câştiga şi 500 de dolari sau de euro într-o singură zi. Şi asta, la concertele organizate ad-hoc, pe stradă. N-am renunţat la ele, îmi sunt dragi”, ne-a dezvăluit Sergiu Tâslaru.
“Cu toate acestea, un contract pe un vas de croazieră este altceva. Am luat şi 1.000 de euro pe zi. Un mesaj pentru tinerii de la Conservator? Să-şi urmeze visul şi să nu păcălească niciodată muzica!”.