Cuprins:
În plus, românul mărturisește că el credea că acesta este un secret până la premiera filmului realizat de Robert Eggers.
Scriitorul Florin Lăzărescu: Limba dacă am inventat-o pentru film
„Dincolo de faptul că e chiar un Q&A interesant, totuși, pentru mine, acel moment când Robert Eggers îi povestește lui Guillermo del Toro că a știut ce face în Nosferatu, pe partea de Transilvania, pentru că l-a avut expert pe Florin Lăzărescu. Plus că, într-un interviu din Vanity Fair, Eggers spune ceea ce credeam că e secret până la premieră: contele Orlok vorbește fluent limba dacă, pe care am inventat-o pentru film (l-am și învățat pe Bill Skarsgård să o pronunțe)”, a scris Florin Lăzărescu, pe pagina de Facebook.
Reinterpretarea realizată de Robert Eggers a clasicului horror german mut din 1922, „Nosferatu”, este considerată unul dintre cele mai înfricoșătoare filme, dar și uimitoare, din punct de vedere vizual, potrivit revistei americane de divertisment Variety.
La o proiecție specială de joi, de la teatrul Directors Guild of America din Los Angeles, vedete de la Hollywood precum Chris Pine, Giovanni Ribisi, Casey Affleck și Ruth E. Carter s-au alăturat unui public entuziast pentru a vedea viziunea înspăimântătoare a lui Eggers adusă la viață.
Președintele Focus Features, Peter Kujawski, și vicepreședintele Jason Cassidy au vizionat și ei filmul, pentru a observa reacțiile publicului.
După proiecție, Eggers și regizorul premiat cu Oscar, Guillermo del Toro, au susținut o sesiune de întrebări și răspunsuri, discutând despre fascinația lui Eggers pentru istorie, îmbinarea sa elaborată de teorii oculte și folclor, precum și despre spectacolele captivante ale vedetelor Lily-Rose Depp și Bill Skarsgard.
Robert Eggers: Dacă nu aș fi făcut filme, aș fi fost arheolog
Pentru Robert Eggers, groaza și istoria sunt profund legate, fiecare oglindind natura umană. Explorarea genului horror, a dezvăluit el, își are rădăcinile într-o intensă curiozitate față de trecut.
„Fiecare film este ca un cabinet de curiozități. Cred că, dacă nu aș fi făcut filme, probabil aș fi fost arheolog sau ceva de genul acesta”, a spus Eggers.
„Nosferatu” îmbină folclorul european cu psihologia jungiană
Robert Eggers s-a inspirat de la ocultistul Alvin Grau de la începutul secolului XX, pentru a impregna „Nosferatu” cu folclor european și psihologie jungiană, iar Depp și Skarsgard aduc propriile lor abordări transformatoare ale rolurilor.
Depp s-a cufundat în mișcările stranii ale personajului ei, cu ajutorul coregrafei Marie Gabrielle Rotie.
Eggers și-a exprimat admirația față de dedicarea lui Depp: „Lily a făcut o mulțime de exerciții fizice”, a spus el, explicând cum a realizat scenele hipnotice și supranaturale doar prin forța fizică.
Personajul din care „Nosferatu” care a stârnit deja discuții despre o posibilă nominalizare
În plus, interpretarea captivantă a lui Depp a stârnit deja discuții despre o posibilă nominalizare la categoria cea mai bună actriță.
Pentru interpretarea Contelui Orlok de către Skarsgard, Robert Eggers a imaginat o creatură care părea neliniștitor de reală, dar grotesc de nenaturală.
Eggers a creat inițial schițe digitale pentru a rafina trăsăturile iconice ale lui Orlok, dar designerul de machiaj David White a fost cel care a realizat viziunea, adăugând detalii înspăimântătoare precum urechile ascuțite „putrezite”.
Eggers s-a inspirat și din folclor. „Echipa s-a inspirat din descrierile vampirilor cu fața roșie”, a menționat el, explicând cum sângele a fost subtil „acumulat sub pielea lui Orlok”, pentru a evoca aparența descompunerii.
Transformarea personajului din „Nosferatu” dura 6 ore zilnic
Transformarea dura șase ore în fiecare zi, dar s-a dovedit esențială pentru ca Skarsgard să intre pe deplin în pielea personajului. „Când Bill a purtat machiajul, am văzut momentul în care a fost inspirat de transformare și am știut că poate face ceva incredibil cu asta”, și-a amintit Eggers.
Eggers și colaboratorul său de lungă durată, directorul de imagine Jarin Blaschke, au lucrat mult pentru a obține un aspect de peliculă colorată manual, evocând cinema-ul din epoca filmelor mute, completat de costume și decoruri autentice din acea perioadă.
„Acest lucru le permite spectatorilor să se simtă ancorați, nu ca într-un film științifico-fantastic, pentru că lumea filmului este bazată în realitate”, a explicat Eggers.
Această atenție la detalii adaugă autenticitate, evidentă și în filmele anterioare ale lui Eggers, precum „The Witch” și „The Northman.” De această dată, echipa sa a construit peste 60 de decoruri pentru a recrea o epocă evocatoare, de mult apusă.
„Nosferatu” ar putea să câștige un loc la Premiile Oscar 2025
„Nosferatu” al lui Robert Eggers ar putea să-și revendice un loc la Premiile Oscar din 2025, deși este un film horror, și unul plin de scene sângeroase.
În „Nosferatu” joacă și Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Willem Dafoe și Simon Burney. Pe lângă Eggers, filmul este produs de Jeff Robinov, John Graham, Chris Columbus și Eleanor Columbus.
La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
Zhv123 • 13.11.2024, 14:20
Pare imposibilă această situație de vorbire a limbii Dacice,poate doar câteva cuvinte care se mai găsesc! Vom Vedea și această ispravă frumoasă!😊♥️🇹🇩🤝👏👏🎩
ArcadianArcadian • 13.11.2024, 12:48
Cred că mai important era să menționați că avem și i româncă care este in distribuția filmului. Anamaria Vartolomei, dacă am reținut bine numele...
bozo76 • 13.11.2024, 03:42
Limba daca sau ce nu face românu pentru bani. Sau ***. Roman a ajuns un termen comun pt diferite nationalitati. Cum e sasu din frunte cu kamala lui cu tot. Ca tot vin alegerile pe 1. O blasfemie. Nu puteau sa le puna pe 30 noi de ziua lu aia mic andrei. Sa revenim la oi. Limba daca. O inventie a unuia care nu stia cum sa mai puna mana pe banii prostilor...
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.