„Pokemon. Ce fugă înspăimântătoare de realitate. Ce schimbare de atenție…ce manipulare… câtă energie consumată într-un joc virtual… cât timp risipit. Câte ar putea rezolva Omenirea între timp… în loc să-și investească capacitatea de imaginație și energia într un joc stupid. Mi se pare un experiment la scară mondială. Un experiment ce testează capacitatea de manipulare a rasei umane. Suntem ocupați cu prinderea de monștrii virtuali și… între timp… monștrii cât se poate de reali ne hotărăsc soarta și viitorul, la masa negocierilor politice internaționale…”, a scris Oana Pellea pe contul de socializare.
Cum Pokemon Go a devenit un adevărat fenomen, iar peste hotare deja s-au produs numeroase accidente din acest motiv, Poliţia Română a realizat o nouă campanie de prevenire. În contextul fenomenului „Pokemon Go” şi având în vedere accidentele la care se pot supune oamenii, poliţiştii informează asupra acestor riscuri şi le oferă jucătorilor câteva sfaturi. ”Puteţi găsi Pokemonii, respectând în acelaşi timp regulile de circulaţie şi protejându-vă pe dumneavoastră şi pe cei din jur!”, este mesajul Poliţiei Române.
Pokemon Go. Cum se joacă
Pokemon Go nu are limită de vârstă şi este un joc foarte simplu, în care tot ce trebuie să faci este… să te plimbi şi să găseşti pokemoni. Atunci când vezi unul, trebuie să arunci poke-mingea peste el, pentru a-l captura. De fiecare dată când prinzi în pokemon, el se duce în „pokedex” şi utilizatorul creşte în nivel. Trebuie să ştii însă că acest joc care a cucerit lumea are şi câteva neajunsuri. În primul rând, atunci când îl downloadezi, trebuie să îţi faci un cont. Odată făcut contul, vei putea să îţi personalizezi pokemonul, iar mai apoi te vei trezi în joc, exact în locul în care te afli în realitate. Pentru ca jocul să funcţioneze, accesul la GPS trebuie să fie pornit, luminozitatea telefonului trebuie să fie maximă, ceea ce înseamnă că bateria se va consuma destul de repede.