În ediția de miercuri, 3 mai, a show-ului culinar „Chefi la cuțite”, mai mult concurenți au primit trei cuțite și vor merge mai departe în competiție. Printre norocoșii participanți s-a numărat și Anastasia Donțu, o femeie cu o poveste de viață desprinsă din filme.
A fost o ediție cu preselecții la foc continuu la „Chefi la cuțite”, după ce bătălia pentru seif a încheiat seria întrecerilor pentru amuletă din acest sezon. Iar câțiva dintre participanți i-au convins pe toți cei trei Chefi să pună cuțitele sub cloșuri.
Printre concurenții care s-au avântat aseară în arena preselecțiilor obținând 3 cuțite s-au numărat Daniela Lache și Dennis Hara, mama și fiul veniți din Italia, țara în care dețin un restaurant tradițional românesc. Dacă Daniela a gătit piept de pui umplut cu spanac și sos de gorgonzola cu fistic, Dennis a preparat Saltimbocca alla Romana.
Tot din Italia a venit la Chefi la cuțite Antonio Gheorghiță Andrei, de profesie Chef patiser, care și-a propus să-i impresioneze pe Chefi cu un preparat din afara zonei lui de specializare. Și a reușit, cucerindu-i cu raviolo negru cu ricotta, castane, gălbenuș și trufe.
Tot 3 cuțite, grație porțiilor sale de paste, a obținut și Cosmin Jebelean, timișoreanul de 26 de ani. Iar Bogdan Veselovski, globetrotter-ul care a vizitat 72 de țări cu doar 5 dolari pe zi, a făcut o vizită și în bucătăria show-ului culinar, propunându-le juraților o farfurie inedită: mixul exotic de arome din encebollado, supa de ton ecuadoriană cu yuca și ceapă, i-a convins pe toți cei trei Chefi să pună cuțitele sub cloșuri.
„La o lună și o zi după decesul soțului, am născut. Mi-am crescut copilul singură”
Dincolo de numărătoarea cuțitelor obținute, preselecțiile au adus și povești impresionante, precum cea a Anastasiei Donțu, tânăra de 28 de ani din Chișinău, care și-a dezvăluit nu doar pasiunea pentru gătit, ci și forța incredibilă de a lupta cu greutățile vieții. După o copilărie marcată de violențele tatălui, Anastasia a sperat că-și va putea întemeia o familie, căsătorindu-se în urmă cu opt ani – dar anul nunții a fost și cel în care și-a pierdut partenerul de viață într-un accident rutier.
„Soțul meu n-a avut șanse de supraviețuire. Peste noapte, m-am trezit singură. Aveam o mie de întrebări, dar niciun răspuns. Iar la o lună și o zi după decesul soțului, am născut. Mi-am crescut copilul singură. Iar viața merge înainte”, a povestit Anastasia, mărturisind că atât credința, cât și terapia au ajutat-o în tot acest timp.
„A fost foarte greu când mama l-a gonit pe tata din casă. Tatăl meu era foarte violent și consuma alcool. O bătea mult pe mama și nu l-a mai primit acasă, pentru că nu mai putea să facă față. Te marchează foarte mult să vezi cum tatăl tău o bate pe mama ta. Am ajuns să gătesc de la 14 ani. Era responsabilitatea mea”.
Anastasia se numără, de asemenea, printre concurenții pe care îi vom revedea în bootcamp. Până acolo însă, jurizările din preselecții continuă în ediția următoare „Chefi la cuțite”, cu multe emoții, reacții surprinzătoare și farfurii apetisante.