Titi Duță ne-a purtat înapoi în timp,
depănând amintiri legate de primii pași ai lui Laurențiu în această lume,
dezvăluindu-ne care-i erau visurile și arătându-ne, în premieră, fotografii din
copilărie și din anii de școală ai celebrului muzician.i

“Când avea 16 ani, am devenit colegi pe scenă”

Așa am descoperit că vraja muzicii l-a cuprins de cum a pășit în adolescență: “Totul a început să prindă contur când am adus un keyboard nou, înainte de 89, după un contract pe la restaurante din Viena. Laurențiu avea 13 anișori și n-a dormit câteva nopți, vrăjit de sunetele clapei, pe care a descoperit-o, inițial, ca autodidact. La 16 ani, m-a uimit și pe mine: băiatul meu, care repeta în secret, îmbrăcat în hăinuțe făcute de mama lui, era calificat să cânte în același program cu mine, la unul dintre cele mai selecte restaurante din Mamaia de la începuturile anilor 90, unde clienții erau majoritari străini și unde artiștii erau aleși pe sprânceană, la restaurantul Orient! De atunci își câștigă propriii bani. Pe primii câștigați i-a investit tot în muzică, în aparatură audio”.

Titi Duță prezendându-și fiul pe scena ce astăzi îi poartă numele, Teatrul de vară Laurențiu Duță din Năvodari

“Era cel mai autentic mini Michael Jackson al
vremii, intrat, fără să-i fiu pilă, în programul artistic, și avea un succes
enorm! Dansa și odată cu el, dansau sute de turiști”, ne-a povestit, emoționat,
tatăl lui Laurențiu.

Iar serile sale de ministar pe Litoral se terminau întocmai precum cele ale unui star autentic: “Îl scoteam de pe scenă înfofolit în prosop, transpirat, dădea tot pentru show-ul lui. Ajunsesem în situația să-mi prezint fiul în programul artistic al serilor, asta chiar nu mi-o închipuisem”.

Laurențiu, fascinat de muzică, era
omul-spectacol pe scenă, însă acasă, nesiguranța îi dădea târcoale. Avea
îndoielile sale legate de viitor și dubii că va ajunge atât de faimos, încât
să-l știe țara întreagă.

“Mi-aduc aminte că m-a întrebat odată, după un spectacol: «Tati, oare voi ajunge vreodată să cânt la televizor?». Cineva, o voce divină, m-a condus să-i răspund încurajator: «Da, sigur!». Când avea 22 de ani, 3rei Sud Est a devenit cea mai populară formație din România! A ajuns la radio, la televiziuni, se auzea la petreceri, era peste tot pe tarabele unde se vindea muzică! Iar odată cu Trofeul Mamaia, în 2000, mi-am dat seama că a dat o nouă direcție muzicii de la noi”, a continuat Titi Duță povestea de succes a fiului său.

”4 Sud Est” -Viorel Șipoș, Titi și Laurențiu Duță și Mihau Budeanu

Teatrul de vară din Năvodari îi poartă numele

Laurențiu și colegii lui din 3rei Sud Est, Viorel Șipoș și Mihai Budeanu, au scos hituri pe bandă din 1997 până în 2008, când trupa s-a destrămat, pentru a se reuni însă în 2014, odată cu lansarea single-ului “Emoții” . De atunci a urmat o nouă serie de succese muzicale.

Laurențiu, în vârstă de 43 de ani, s-a
însurat în 2006 cu Ianula, iar la scurt timp după nuntă a devenit tatăl unei
fete, Lorena.

A rămas fidel Năvodariului natal, unde Teatrul de vară îi poartă numele și unde are și studioul pe unde au trecut majoitatea cântăreților cunoscuți de la noi.

În fabrica sa de hituri, Titi Duță, seniorul,
cel care i-a ghidat primii pași în muzică, este o prezență constantă, care
interacționează aproape zilnic cu soliștii noului val.

E în pregătire a treia generație de muzicieni
din familie

În familia Duță, povestea merge mai departe.
Pasiunea pentru muzică nu se oprește la Laurențiu, ci a fost preluată de fiica
lui și de nepoata din partea surorii sale.

“Trăiesc o continuă bucurie prin copiii mei, prin fiul meu, prin nepoții mei, ba sunt, mai nou, străbunic! Fetița lui Laurențiu face pian, fetița fetei mele cântă la chitară și are propriul studio de înregistrări, deja pregătesc o nouă generație de artiști”, se amuză Titi Duță, care, la 69 de ani, nu mai cântă, de ceva vreme, pe scenele de pe Litoral, dar nu-l rabdă inima să nu dea mici spectacole acasă, când îi calcă pragul prietenii, ori în localul familiei, unde se amuză cu apropiații la karaoke.

Duță senior cânta pe vase de croazieră de pe
Dunăre, în comunism

Titi Duță, căruia talentul muzical i-a adus în vremea comunismului contracte pe vapoare de croazieră ce tranzitau Dunărea până la Viena ori Istanbul, a făcut parte din multe formații. Cu Estuar, de exemplu, a cântat și acompaniat mari vedete ale perioadei de aur a muzicii ușoare, precum Aurelian Andreescu și Dan Spătaru.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News