Maimute la furat, difuzat, din 6 iulie, in fiecare duminica, de la 21.00

 

Ai putea crede ca maimutele se simt cel mai fericite in salbaticie, departe de contactul cu oamenii si libere sa zburde in voie prin jungle si savane. Mai gandeste-te! Aceasta noua serie studiaza maimutele urbane si, in special, un grup de primate din Jaipur, India, care traieste de generatii in orase. Ele au devenit atat de urbanizate incat, atunci cand sunt capturate si eliberate in salbaticie, par complet dezorientate si nu stiu cum sa supravietuiasca in lipsa obiectelor moderne. Afla despre eforturile de adaptare ale acestor remarcabile animale urmarind experientele traite de personajele principale ale grupului.

 

Maimute de geniu, difuzat joi, 3 iulie, de la 22.00

 

Aruncam o privire in lumea maimutelor pentru a descoperi informatii surprinzatoare despre cele mai apropiate rude ale noastre din regnul animal. Urmarim indeaproape povestile a patru primate, pentru a le afla talentele si abilitatile. Koko, o gorila celebra in toata lumea, a invatat sa foloseasca limbajul semnelor pentru a comunica cu oamenii. Ai este un cimpanzeu japonez cu remarcabile abilitati lingvistice. Urangutanul Azy este expert in matematica. Kanzi, un cimpanzeu bonobo, a invatat si intelege peste 3000 de cuvinte. Toate aceste cazuri ne fac sa ne intrebam: in ce masura pot aceste animale sa depaseasca barierele speciei si sa comunice cu omul si intre ele? Maimutele sunt creaturi inteligente care pot invata sa comunice cu omul. Afla mai multe despre lumea interioara a simpaticelor noastre rude.

 

Dragonul de Komodo, difuzat marti, 29 iulie, de la 22.00

 

Dragonul de Komodo este, de departe, cea mai mare soparla de pe planeta. El este totodata si cea mai agresiva si mai puternica soparla. Insa, noi rezultate ale cercetarilor sugereaza ca stim numai o parte de adevar. Studiile arata ca anumite comportamente ale dragonilor demonstreaza un nivel de inteligenta ce depaseste cu mult potentialul oricarei alte reptile. Creierele lor par sa se apropie mai mult de cele ale mamiferelor decat de cele ale soparlelor. De asemenea, se pare ca uriasa creatura suplimenteaza forta si agresivitatea cu o arma mult mai periculoasa: veninul.

 

Paralei, difuzat joi, 10 iulie, de la 22.00

 

Serengeti, din nordul Tanzaniei, este un paradis salbatic al marilor pradatori. Insa, nici unul dintre acestia nu se compara cu leul. Aici traieste una dintre cele mai mari populatii de lei din Africa: aproximativ 3.500 de indivizi in 300 de familii. O familie anume, ce stapaneste partea centrala a rezervatiei Serengeti, reprezinta o exceptie. Este o superfamilie din 22 de lei paralei. Putine familii ajung la acest statut. Trebuie indeplinite anumite conditii. Prada din belsug si masculi puternici sunt cheile succesului. Telul suprem al familiei este, insa, mentinerea in viata a puilor pana la atingerea maturitatii. Uneori, cele mai mari amenintari pentru un pui de leu vin din partea altor lei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News