De altfel, la aflarea morții prietenei sale, Alexandru Arșinel a mărturisit că odată cu dispariția acesteia, s-a dus și o parte din el. Suferința este atât de mare, încât, actorul nu poate vorbi despre Stela Popescu la trecut.
Pe 8 decembrie, cei doi ar fi urmat să-și bucure fanii cu un spectacol special. Este vorba despre „Aplauze, Aplauze”, un spectacol care ar fi marcat 40 de ani de activitate a cuplului Stela-Arșinel. Aceștia au făcut echipă din anul 1978, însă au vrut să sărbătorească un pic mai devreme, decembrie fiind o lună propice pentru aniversări și spectacole. Din păcate, Stela și Arșinel nu vor mai urca pe scenă în fața publicului, care i-a apreciat și i-a iubit timp de 40 de ani.
În anul 1978, Alexandru Arșinel a devenit partenerul de scenă al Stelei Popescu. De atunci, duetul a făcut istorie, mulţi români ajungând să creadă că Stela şi Arşinel sunt căsătoriţi şi în viaţa reală. “Totul a început dintr-o întâmplare. Mai mult, Revelioanele de altădată făceau deliciul telespectatorilor.
Actorul Ştefan Bănică, la vremea aceea partenerul de scenă al Stelei, nu a putut să onoreze un spectacol şi aveau nevoie de altcineva cu care să joace. Până la urmă eu am fost cel care l-a înlocuit, apoi am dus la bun sfârşit tot proiectul din vara acelui an şi, pentru că a fost un mare succes, de atunci am rămas împreună o viaţă. Am făcut mii de spectacole”, a povestit Alexandru Arșinel în urmă cu ceva timp.
Atunci când a fost întrebată dacă nu cumva s-a plictisit de partenerul ei, după 40 de ani de când joacă împreună, Stela Popescu a răspuns amuzată. “Eh..eu de el m-am cam plintisit. Dar nu m-am plictisit de teatru”, a spus râzând actrița. o STEA
Stela Popescu şi Alexandru Arşinel erau personaje în celebrele reclame la „farmacia inimii Catena”.
Stela Popescu, o personalitate marcantă a teatrului românesc
Stela Popescu s-a născut într-o familie de învățători modești, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă. În 1969, Stela părăsește Revista și se angajează la Teatrul de Comedie, ceea ce nu o impiedică să continue colaborarea cu Radiodifuziunea Română (pe atunci Radioteleviziunea) din 1963 până în 2017.
În paralel, susține și o colaborare cu Revista Românească, sub condeiul lui Mihai Maximilian, cu care avea să se căsătorească în 1969, la puțin timp după divorțul de Dan Puican. Totodată, joacă în celebra serie de spectacole „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare. Timp de 24 de ani cât a jucat la Teatrul de Comedie, vara, când se încheia stagiunea teatrală, juca la Revistă la Grădina Boema. La Teatrul de Comedie joacă din 1969 până în 1993, când revine la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. În 1958, debutează în cinematografie în pelicula Alo? Ați greșit numărul.
A jucat în peste 25 de filme precum Nea Mărin miliardar (1979), Pe malul stîng al Dunării albastre (1983), În fiecare zi mi-e dor de tine (1988), etc. Începând jumătatea anilor 90, Stela Popescu a fost moderatoarea unor emisiuni TV pentru femei pe posturile TVR, Realitatea și Național TV
Joacă în serialul TV „Cuscrele” (2005-2006) precum și în telenovelele „Râzboiul sexelor” (2007-2008), „Regina” (2008-2009) și „Aniela” (2009-2010) în rolul Coanei Chiva. În 2011 revine cu o participare specială în telenovela Iubire și Onoare.
Institutul Național de Medicină Legală a anunțat, vineri, care este cauza morții actriței Stela Popescu. Potrivit medicilor legiști, moartea Stelei Popescu a fost neviolentă și s-a produs în urma unui ”accident vascular cerebral sever incompatibil cu viața” care s-a produs ”la data de 22-23 noiembrie 2017”.
Citește și
Fostul soț al Stelei Popescu și nevasta acestuia aveau o relație deosebită. “Trebuia să vină duminică la masa la noi, dar a amânat”. Detaliul pe care Dan Puican l-a observat imediat ce a ajuns acasă la actriță