Psihologul Hanibal Dumitrașcu este de părere că Anca Pandrea trece printr-o perioadă de depresie, generată de pierderea partenerului ei de viață și accentuată de o trăsătură cu care este înzestrat orice actor: sensibilitatea spiritului ei.
Doctorul susține că actrița este într-o stare de disperare atât de mare încât ar putea recurge la un gest necugetat. Tocmai de aceea, este de părere Dumitrașcu, aceasta are nevoie acum, mai mult ca oricând, de sprjinul prietenilor ei.
”Ea avea o fragilitate mai mult decat evidenta, in spatiul public vorbind, inca de dinainte de moartea lui Iurie Darie. Anca Pandrea trece printr-o perioada de depresie generata de doliu, asta i se intampla oricarui om. Sensibilitatea la ea este si mai mare si din cauza faptului ca este un artist, iar artistii au trairi mai intense. Există și un risc de sinucidere și trebuie luată în calcul orice afirmație a ei în acest sens. Are nevoie de suportul prietenilor, apropiaților pentru ca fara ei e foarte greu să depășești astfel de momente. Are nevoie de cineva care să îi insufle speranță. Este evident că poate face un gest necugetat, orice om care afirmă că se sinucide poate face acest gest (…) Gesturile făcute la înmormântare erau gesturile unui om care suferă. Așa a învățat ea toată viața să se manifeste și să-și exteriorizeze emoțiile pe care le are. Faptul că a dormit în hainele lui Iura, dupa înmormântare, arată încă o dată, starea de disperare în care se află Anca după pierderea soțului”, a spus Hanibal Dumitrascu pentru ziarulring.ro.
Actorul Iurie Darie a murit în urmă cu o săptămână, la vârsta de 83 de ani, după ce a fost diagnosticat cu hidrocefalie. În cinematografie a debutat în 1953, în „Nepoţii gornistului”. În anul 1969, a fost ales de regizorul Mircea Drăgan să joace în seria „Brigada Diverse”, alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu şi Puiu Călinescu. A interpretat roluri memorabile în peste 40 de producţii cinematografice, printre care „Băieţii noştri” (1959), „S-a furat o bombă” (1961), „Vacanţă la mare” (1962), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), „Fraţii Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „O zi la Bucureşti” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda”( 1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morţii” (1999). În 2004 a jucat în telenovela „Numai iubirea”, de la Acasă TV. De asemenea, a avut roluri în multe piese la Teatrul de Comedie.