Rimaru lucrează și în industria publicitară, iar numeroase femei care l-au cunoscut în acest mediu scriu că acesta le-a jignit, agresat și intimidat după ce i-au respins avansurile.

Dezvăluirile sunt parte a campaniei online #metoo, prin care victimele hărțuirii sunt îndemnate să denunțe public agresorii.

În doar câteva ore, Rimaru a ajuns în ochiul unei furtuni online. Acuzațiile de hărțuire au început să curgă de la un mesaj publicat pe Facebook de către un angajat din industria publicitară, în care acesta făcea referire la ,,regele libidinoșilor”.

Imediat, Rimaru a reacționat și a trimis un drept la replică, postat pe pagina sa de Facebook:

“Drept la replică

Pe această cale doresc să prezint familiei mele, prietenilor și fanilor mei, angajatorului meu, precum și tuturor persoanelor interesate, punctul meu de vedere față de acuzațiile de așa-zisă hărțuire sexuală care mi-au fost aduse recent prin intermediul mass media.

Cu surprindere am luat cunoștință despre faptul că anumite schimburi de mesaje private, realizate cu aproximativ 2 ani în urmă, au fost comunicate presei ca și justificare pentru presupusele fapte de hărțuire sexuală.

Sunt cunoscut încă din anii 2000 ca și artist de hip-hop/rap, opera mea adoptând un stil verbal direct și, pe alocuri, licențios. De altfel, acesta este genul muzical adoptat de mai mulți colegi de breaslă. Acest gen muzical mi-a definit cariera muzicală și, în anumite privințe, chiar și viața.

Ca mulți oameni, am avut interacțiuni mai puțin respectuoase cu semenii mei, interacțiuni de care nu sunt mândru. În măsura în care am jignit anumite persoane, regret acest fapt și le cer scuze.

Însă, contest cu tărie orice acuzație de hărțuire sexuală sau orice altă acuzație similară. De altfel, consider că nici măcar persoanele care mă acuză nu au luat în serios pretinsul meu limbaj agresiv din urmă cu 2 ani. Mărturie în acest sens stă faptul că nu au acționat din punct de vedere legal împotriva mea. Este evident că orice persoană care ar avea o temere legitimă că i s-ar putea aduce vătămări fizice s-ar adresa imediat autorităților competente. În realitate, după aproximativ 2 ani de la data așa-ziselor mele fapte reprobabile, în deplină coincidență cu scandalul Harvey Weinstein din SUA, aceste persoane publică în presă corespondența privată pe care am purtat-o.

Profit de ocazie pentru a îmi exprima regretul față de atenția nedorită adusă de această situație asupra colegilor și a angajatorilor mei, aceștia neavând nicio vină sau legătură cu viața mea privată. Pentru a nu perpetua eventuale consecințe negative asupra acestora, în cel mai scurt timp posibil voi lua o decizie, împreună cu angajatorul meu, în privința viitorului colaborării noastre.

În ultimele 24 de ore am fost supus unui val de reacții negative, disproporționate față de acuzațiile care mi se aduc. Pe lângă injuriile care mi s-au adus, am primit și amenințări cu moartea. Pentru moment, înțeleg să nu fac publice aceste mesaje, de asemenea private. Însă, în măsura în care vor continua, voi fi nevoit să inițiez demersurile legale necesare pentru a-mi proteja drepturile.

Consider că într-o societate matură putem cu toții distinge între un limbaj injurios pe de o parte și un veritabil pericol social, pe de altă parte. În ceea ce mă privește, consider că în niciun caz nu pot fi încadrat în cea din urmă categorie.

Al vostru, cu bune și rele,
Călin”

Scandalul sexual în care este implicat producătorul Harvey Weinstein a generat o campanie online privind hărţuirea sexuală. Sub umbrela hashtagului #MeToo, femei din întreaga lume povestesc traumele pe care le-au trăit: „Și eu am fost agresată sexual”.

Extrem de rapid, acest hashtag a devenit extrem de distribuit pe Twitter, dar și pe Facebook. Așadar… mișcarea #MeToo sau traumele femeilor abuzate sexual, adunate sub umbrela unui hashtag.

FOTO: Facebook.com/rimaru


CITEȘTE ȘI… Andreea Berecleanu a fost vânată de agențiile de modelling, dar a refuzat toate ofertele. “Nu puteai să ai încredere!”


 

Urmărește-ne pe Google News