Ca de obicei, platforma online de streaming video ne ademenește atât cu titluri clasice ale cinematografiei, cât și cu producții proprii. Răsfoind lista noutăților lansate și anunțate de Netflix pentru luna aprilie, mi-au făcut cu ochiul următoarele 10 filme și seriale:

Christine / Mașina ucigașă

Bazat pe celebrul (și captivantul) roman al lui Stephen King, „Christine” e mai mult decât un film despre o mașină posedată de forțe supranaturale.

Regizat de maestrul John Carpenter, acest clasic din 1983 spune povestea unui adolescent timid pe care colegii mai mari îl hărțuiesc non-stop la școală. Când puștiul pune ochii pe un Plymouth Fury rablagit, se îndrăgostește inexplicabil de autoturism. Îl cumpără și îl recondiționează treptat, poreclindu-l Christine.

Noul hobby devine o obsesie distructivă. Băiatul e tot mai arogant și mai violent de fiecare dată când se urcă la volanul mașinii, influențat de entitatea malefică ce zace în Christine. Atitudinea asta e o sabie cu două tăișuri: îl ajută să țină piept colegilor bătăuși, dar în același timp îi șubrezește relațiile cu cei dragi.

Nerve / Adevăr sau provocare

În acest thriller surprinzător din 2016, Emma Roberts interpretează o tânără dependentă de un joc online pe smartphone. Regulile sunt simple: comunitatea virtuală îți lansează diverse provocări, iar tu primești o anumită sumă de bani dacă le îndeplinești. Drept dovadă, trebuie să te filmezi făcând ceea ce ți s-a cerut, iar restul membrilor te urmăresc în timp real.

Cu cât e provocarea mai periculoasă, cu atât e recompensa mai tentantă. Fără să-și dea seama, protagonista se afundă în jocul ăsta aparent nevinovat, ajungând să-și riște viața în moduri absurde.

Kramer contra Kramer

Câștigătorul a 5 Oscaruri în 1980, printre care premiul pentru cel mai bun film, această dramă iubită de critici tratează urmările divorțului dintre soții Kramer, jucați de Dustin Hoffman și Meryl Streep.

Părăsit de soție, Ted Kramer se vede nevoit să devină și tată, și mamă pentru fiul lor, dar în același timp se zbate să dea randament maxim la serviciu. Situația se complică și mai tare pentru el atunci când soția revine pe neașteptate, hotărâtă să obțină custodia asupra copilului.

Troia

Dacă ai reușit cumva să ocolești până acum această dramă istorică din 2004, în aprilie ai ocazia să recuperezi. Scenariul este scris de David Benioff, unul dintre creatorii serialului „Game of Thrones”, iar în distribuție întâlnim nume precum Brad Pitt, Orlando Bloom, Eric Bana, Brendan Gleeson, Peter OToole sau Diane Kruger.

Suntem martorii declanșării Războiului Troian: Paris, prințul troian, o răpește pe Helena, regina Spartei. Revoltat de tupeul rivalului său, regele Menelaus nu se mulțumește cu a-și recupera soția, ci își mobilizează întreaga armată pentru a se asigura că dușmanul e pedepsit cum se cuvine.

Gladiatorul

Dacă-ți plac filmele istorice, uite o nouă veste bună: luna asta și-a făcut loc în grila Netflix și „Gladiator”, capodopera din 2000 a lui Ridley Scott.

Russel Crowe îl joacă pe generalul roman Maximus, proaspăt întors acasă după o victorie pe câmpul de luptă. Acesta urmează să preia tronul de la Marcus Aurelius (Richard Harris), care îl consideră pe propriul fiu nedemn de a conduce Roma.

Fiul, Commodus (Joaquin Phoenix), nu are de gând să accepte o asemenea nedreptate la adresa lui, așa că ordonă execuția lui Maximus și a familiei sale. Generalul scapă cu greu, dar jură să revină într-o bună zi pentru a se răzbuna.

Our Planet / Planeta noastră

Narat de către îndrăgitul David Attenborough, acest documentar este rezultatul muncii aceleiași echipe care ne-a adus în trecut „Blue Planet” și „Planet Earth”.

„Lăsați-vă cuprinși de frumusețea planetei noastre și vedeți cum schimbările climatice afectează toate ființele de pe suprafața ei, în acest documentar amplu și ambițios”, ne îndeamnă creatorii emisiunii.

Compus din opt episoade, primul sezon din „Our Planet” are momentan nota 9,7 pe IMDb.

Goodfellas / Băieți buni

Capodopera din 1990 a lui Martin Scorsese ne arată cât de seducătoare poate fi lumea gangsterilor americani, dar și cât de drastice pot fi consecințele atunci când calci pe bec.

Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Paul Sorvino, Frank Vincent și alți actori extrem de talentați te așteaptă să descoperi o poveste genială despre putere, bogăție, risc și trădare. O aventură palpitantă pe care nu te lasă inima s-o dai pe pauză, nici măcar ca să mergi la baie.

About Time / Era și timpul!

Tânărul Tim (Domhnall Gleeson) descoperă că are abilitatea de a călători în timp, o putere care pare a fi transmisă genetic în familia lui, de la un bărbat la altul. Deși nu poate schimba istoria, Tim poate modifica anumite lucruri ce țin de viața lui personală.

După ce se îndrăgostește de Mary (Rachel McAdams), tânărul călătorește în trecut pentru a pune bazele unei relații fericite cu ea. Ceea ce în teorie sună cât se poate de simplu se dovedește a fi un calvar, Tim fiind nevoit să se plimbe în repetate rânduri între trecut și prezent pentru a aranja lucrurile așa cum își dorește. Nici măcar cu noua sa abilitate nu poate controla totul.

IT

Bazat pe romanul de groază al lui Stephen King, „IT” (2017) a devenit cel mai de succes film horror din toate timpurile, din punct de vedere financiar.

Orășelul american Derry e terorizat de o entitate supranaturală care se hrănește cu fricile copiilor. Manifestându-se sub forma dubiosului clovn Pennywise, forța demonică e înfruntată de o gașcă de preadolescenți, porecliți „Clubul Rataților”.

Deși îngroziți de oponentul lor, copiii trebuie să-și depășească cele mai profunde temeri și să salveze comunitatea în care trăiesc. Dacă nu reușesc, Pennywise va intra cât de curând într-un stadiu de hibernare și va reveni cu forțe proaspete peste zeci de ani.

Chambers (premieră 26 aprilie)

Acest serial Fantasy-Horror tratează un concept pe cât de macabru, pe atât de interesant. Tânăra Sasha (Sivan Alyra Rose) trece cu succes printr-o operație de transplant de inimă. Deși procedura îi salvează viața, fata descoperă ceva incredibil de bizar: propria personalitate începe să se confunde cu cea a donatorului inimii, care se pare că nu a dispărut complet dintre noi. Inițial o binecuvântare, organul se dovedește a fi un adevărat blestem pentru Sasha.


Citește și: 

Stai acasă de Paște? Iată ce filme poți vedea la televizor în minivacanța de sărbători

Recomandările culturale ale săptămânii. Un spectacol despre fanatismul religios lângă o carte despre arta subtilă a nepăsării

 
 

Urmărește-ne pe Google News