VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Elwira Petre adoră să gătească și nu ezită să recomande fanilor rețetele descoperite de-alungul timpului. Acum că se apropie sărbătorile de iarnă, soția lui Mihai Petre a decis să facă publică și rețeta ei de tort cu ciocolată, numai bun pentru masa de Crăciun.

„Mi-am propus de ceva vreme să vă spun asta și nu am apucat. Trebuie neapărat se încercați această rețetă! Tortul acesta de ciocolată a devenit preferatul meu și o să înțelegeți de ce, e suficient să îl preparați o singură dată. Se pregătește foarte repede față de alte rețete similare”, a scris Elwira Petre pe Instagram.

Ingrediente:

450 g făină

650 g zahăr

155 g cacao

15gr bicarbonat

1 plic praf de copt

Pentru blat

350 ml kefir

10 g sare

4 ouă

350 ml apă călduță

115 ml ulei

Ingrediente cremă

375 g unt

225 g brânză dulce

180 g cacao

60 ml lapte

600 g zahăr pudră

Mod de preparare blat:

Mixam împreună toate ingrediente umede: ou, kefir, apă, ulei. Apoi adăugăm ingredientele uscate: făină, zahăr, cacao, bicarbonat, praf de copt, sare.

Se amestecă bine totul până ce sunt încorporate toate ingredientele. Coacem la cuptor la 180 grade, aproximativ 45 min. Verificați la final cu testul scobitorii.

Mod de preparare cremă:

Prima dată amestecăm cu mixerul untul și brânza dulce, apoi adăugam cacao, lapte și zahăr pudră.

Se amestecă bine până se omogenizează crema. Montare tort cu ciocolată Tăiem blatul răcit în două. Punem un strat de blat, apoi îl ungem cu cremă, apoi din nou blat. Decorăm cu cremă de ciocolată și cu fructe de pădure și lăsăm timp de 5-6 ore în frigider.

„O să vă doriți să îl aveți și pe masa de Crăciun, credeți-mă!”, spune Elwira Petre în medul online.

Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
 

Urmărește-ne pe Google News