Rețeta de vară a lui Carmen Brumă este, de fapt, o salată, care se încadrează printre cele mai favorite ale sale.
Ingredientele salatei de vară sunt: sfeclă roșie, ceapă verde, pătrunjel, leurdă, nuci, caș proaspăt de capră, ulei de măsline și trei ouă fierte. În funcție de preferințe, puteți adăuga și ulei sau sare.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3„Vă arăt, astăzi, una dintre rețetele mele preferate de salată care poate fi o masă în sine, pentru că este foarte sățioasă și are toți macronutrienții necesari: proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase.
Aveți nevoie de sfeclă roșie coaptă, un excelent tonic pentru ficat, ceapă verde, pătrunjel, mergea și niște leurdă, dar nu mai aveam, nuci românești, caș proaspăt de capră, ulei de măsline și niște ouă fierte – eu am folosit trei”, a detaliat Carmen Brumă, pe Instagram.
Modul de preparare
Se spală legumele și se taie cu un cuțit. La fel faceți și cu brânza de capră și ouăle, pe care le-ați fiert înainte.
Într-un vas, se pune apă, se lasă să dea în clocot, după care puneți ouăle și nu le lăsați decât cinci minute.
Dacă nu aveți răbdare ca ouăle să se răcească treptat, luați un bol, în care turnați apă rece sau cu gheață, și așezați în interior ouăle luate din apa clocotită.
”E foarte simplu de preparat. Tocați pe rând ingredientele, le adaugați în bol, în ordinea în care doriți, puneți uleiul, sare, dacă simțiți nevoia – eu nu am pus – și salata e gata în câteva minute. E foarte hrănitoare, are vitamine, minerale, fibre și este o soluție inclusiv pentru cei care sunt într-un proces de slăbire”, a mai explicat Carmen Brumă, pe Instagram.