“Nu trebuie decât să amestecați câteva ingrediente și să obțineți un desert pascal perfect. Mie îmi place mai mult această variantă de pască, fără aluat, pentru că se poate mânca și rece și este bună pentru mai multe zile. Pentru această pască este important să cumpărați brânză de vaci dulce, grasă și cu un conținut cât mai scăzut de apă. De asemenea, puteți înlocui stafidele cu fructe uscate sau confiate și puteți pune iaurt în loc de smântână. Eu adaug de obicei mai multe stafide și mai puțin zahăr. Untul trebuie să fie neapărat la temperatura camerei și foarte mixat”, a spus pentru Libertatea Geanina Ilieș.

Pasca are următoarele ingrediente:

750 grame brânză de vaci

6 ouă

400 grame smântână

200 grame unt

4 linguri griș

4 linguri făină

250 grame stafide

150 grame zahăr

Esență de vanilie

“Se amestecă cele 6 ouă cu zahărul și vanilia. Se adaugă brânză dulce, untul la temperatura camerei și încorporați bine. Se pune făină puțin câte puțin, ajută pasca să se lege mai bine. Apoi, cele patru linguri de griș. Adăugați smântâna, apoi stafidele și se lasă la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, circa 50 de minute. Poftă bună”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News