Dacă la masa de Crăciun friptura de porc este vedeta incontestabilă din meniu, împreună cu sărmăluțele, pentru Revelion, chef Nicolai Tand vă propune să încercați să o înlocuiți cu un alt tip de carne, mai ușoară.

„Eu unul nu mă omor neapărat după curcan de Revelion. O carne bună mi-ar place recunosc, dar o carne de vită.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Pentru că pe unde mergi ți se oferă cam aceeași mâncare în perioada asta: porcării, salată boeuf, sarmale etc.

Eu, pentru masa de Revelion, aș alege vita sau un pește lejer, și așa se zice că e bine să mănânci în noaptea dintre ani pește ca să fi ușor, să treci prin viață așa ca peștele prin apă, în anul care vine. 

Mâncarea grea, mai ales de Revelion când mănânci târziu, nu e tare bună. Mâncarea e bună, dar trebuie să știi s-o mănânci. E ca băutura! O bei cu drag, dar, dacă nu știi s-o stăpânești, te pune jos. Așa e și mâncarea”, a declarat Nicolai Tand, pentru Click!

Steak de vită

Ingrediente:

mușchi sau vrăbioară de vită

1 crenguță rozmarin

un cub unt

sare de mare

piper negru boabe

ulei de măsline

Mod de preparare:

Piperul se macină într-un mojar. Piperul proaspăt va da o savoare aparte cărnii.

Carnea se rumenește într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline. Se adaugă un cub de unt și crenguța de rozmarin. Se rumenește pe ambele părți, se stropește cu sosul format în tigaie, astfel carnea va absorbi din aromă.

După ce s-a rumenit pe ambele părți, se scoate pe un tocător de lemn. Se presară puțină sare mare și piper proaspăt măcinat, se feliază. Se servește cu mare poftă! Să vă fie de folos! Bon appetit!

 
 

Urmărește-ne pe Google News