Carmen Negoiță a început prin a demonstra cum se prepară spaghetele raw vegan din dovlecei. Astfel, în locul clasicelor paste fainoase, gătite la temperaturi înalte, Carmen a demonstrat că se poate obține o variantă raw vegan din dovlecei trecuți prin spiralator, o răzătoare ce îi transformă în spaghete.
„Am trecut dovleceii proaspeți prin spiralator devenind lungi și subțiri ca spaghetele clasice. Peste aceștia am așezat roșii uscate rehidratate timp de o oră, ardei tăiați cubulețe și un sos realizat din roșii uscate, roșii crude, usturoi, ceapă, cimbru, busuioc, zeamă de lămâie. Rezultatul este delicios și a fost confirmat și de cei prezenți la workshop”, povestește Carmen Negoiță.
Apoi, Carmen a demonstrat cum se pot obține bomboane raw vegan, delicioase, fără zahăr și lapte de origine animală.
„Am pregătit bomboane de tip Ferrero din curmale, făină de migdale, nucă de cocos, cacao bio raw. Pe unele le-am păstrat așa, iar pe altele le-am trecut prin ciocolată raw. Ca și băutura, am preparat pe loc limonadă din mentă și ghimbir. Lămâia și ghimbirul se pasează, nu se storc, iar limonada se realizează într-un blender sau într-un robot de bucătărie puternic pentru ca mierea adăugată să se omogenizeze. În funcție de preferințe, această limonadă se poate amesteca și cu fructe de sezon”, adaugă Carmen.