Imagini reale ale acestui turneu, al cărui nume dă titlul documentarului, sunt înlănţuite cu interviuri şi declaraţii ale unor personalităţi care au luat parte la el, inclusiv ale unui foarte tânăr Bob Dylan, singurul muzician care avea să câştige premiul Nobel pentru Literatură patru decenii mai târziu, potrivit Agerpres.
La opt ani după ce nu mai urcase pe scenă, cantautorul american a reunit în 1975 un grup foarte eclectic de artişti pentru a-l însoţi într-un turneu care a cuprins 57 de concerte susţinute în SUA şi Canada.
Deşi ar fi putut umple stadioane întregi, Dylan şi prietenii săi artişti, printre care se numărau Joan Baez, Bob Neuwirth şi Roger McGuinn, au preferat să concerteze în săli mici. O decizie care a făcut ca acest turneu, potrivit propriilor afirmaţii ale lui Dylan, să devină „un eşec financiar”, însă despre care artistul păstrează amintiri frumoase.
Bob Dylan a reuşit astfel să creeze o legendă care în 2016 avea să-l consacre ca primul muzician din istorie laureat cu Premiul Nobel pentru Literatura. Cu patru decenii înainte de această maximă recompensă, Bob Dylan, cu faţa vopsită în alb pentru a interpreta marea parte a cântecelor din acest turneu, avea deja alură de idol.
Unul din momentele cele mai suprarealiste ale documentarului este interviul cu actriţa Sharon Stone, pe care Dylan a invitat-o în ‘backstage la unul din concertele sale şi căreia i-a dedicat una dintre compoziţiile sale cele mai cunoscute, ‘Just like a woman.
Foto: HEPTA