Au mai rămas doar câteva ore până la o nouă ediție din sezonul 14 din show-ul „Românii au talent”. De la 20:30, la PRO TV, este cea de-a șaptea șansă pentru concurenții din acest an să-i convingă pe jurați și să se califice în următoarea etapă.
Se pare că de această dată vor urca pe scenă mai multe grupuri de artiști, dar și copii talentați. Am aflat, în exclusivitate, ce povești și așteptări au de la această participare.
Grupul Strong Junior pe scena de la „Românii au talent”
„Putem spune că muncim extrem de mult. Pe partea de antrenorat ne implicăm total, suntem iubitori de copii. Tot ce facem, facem cu sufletul. Și încercăm să-i aducem pe cele mai înalte culmi, ei să se simtă în largul lor, să aibă responsabilitate, dorință de a fi campioni, ambiție. Eu și soția mea coordonăm grupul.
Strong Junior s-a format acum 3 ani, aveam 17 copii, dar ei făceau parte din alte grupe. Am decis să înfințăm o grupă de avansați. Fiind mai mari, înțeleg altfel. Nu e ușor, ne punem reciproc la încercare. Facem totul din pasiune și avem cea mai mare mândrie atunci când reușesc să transpună o poveste și să facă spectacol pe scenă. Noi suntem foarte bucuroși că am primit șansa să participăm la emisiune, este prima dată când participăm și sperăm că totul va fi bine.
Indiferent de rezultat, suntem mândri de tot ce am realizat. O să-i încurajăm mereu pe copii și o să fim mândri de ei. Ne vedem de trei ori pe săptămână, câte o oră. Este o provocare să-i motivăm să continue cu dansul, la vârsta lor descoperă și alte lucruri. Noi suntem încântați că de mici am încercat să-i ținem pe acest drum. Mereu am încercat să-i învățăm, să-i susținem la școală. Momentul a fost pregătit timp de aproape un an. Deja am participat la multe concursuri, unde am primit numeroase premii. Pentru ei este un dans de suflet pentru că au simțit că s-au pliat cel mai bine pe acest stil și dans”, ne-a mărturisit coordonatorul grupului Strong Junior, din București.
Cine e Nali Dobrin de la „Românii au talent”, sezonul 14
Nali Dobrin are 15 ani și este din Capitală, iar pasiunea ei pentru dans a purtat-o pe cele mai înalte culmi. Acum vrea să arate telespectatorilor cât de talentată este: „Am muncit și mai mult pentru pasiunea mea, am ajuns și la mai multe ore de balet. Am evoluat în tot ce ține de dans și mi-am perfecționat greșelile. Când voi intra pe scenă, cred că voi avea emoții.
Mi-ar plăcea să observe emoția pe care o transmit, în primul rând, pentru că asta mă bucură cel mai mult pe mine să observe jurații și cei din public, dar și tehnica și mișcările pe care mi le-am perfecționat”.
Fanfara Hasnaș din Republica Moldova apare la „Românii au talent”, sezonul 14
Direct din Republica Moldova au ajuns pe scena fenomen și membrii unei orchestre instrumentale, cei din Fanfara Hasnaș. „Am făcut studii în muzică – școală, Conservator. Revenind de pe un vas de croazieră, unde eram trompetist într-o trupă, mi-a venit ideea să fac o fanfară. Nu erau resurse pentru instrumente și tot ce era necesar, am mers prin case vechi de cultură și am strâns tot ce se putea. Nu aveam nici măcar pupitre. Inițial erau foarte mulți copii, dar nu toți au rezistat, e foarte multă muncă.
Am început să facem aceste tip de activitate din 2014. Aveam o serie de concerte mai mici în satele vecine, apropiate. Am reușit să deschid o filială a unei Școli de muzică, iar copii deja au început să studieze profesionist – lecții individuale cu fiecare copil în parte. Pentru momentul de astăzi am muncit o vară întreagă, la maximum, în fiecare seară. Tot ceea ce facem este din plăcere, nu pentru un salariu. Venirea în această emisiune este o promovare și vrem să fim cei mai buni. Aici suntem pentru a face o Școală a celor mai buni. Ne-am dori să câștigăm, să plecăm acasă cu marele trofeu”, a spus cel care coordonează activitatea întregii echipe.
Anamaria Trotea, de la TikTok la „Românii au talent”, sezonul 14
Cunoscută pe Tik Tok, unde are peste 1 milion de urmăritori, Anamaria Trotea iubește dansul și-n special popping, iar acum vrea să arate tuturor de ce este capabilă. „Am început să dansez pe la 3-4 ani, dar nu la un nivel foarte înalt. Dansam la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, apoi am crescut și am dat casting la cea mai mare trupă din oraș. Am intrat din prima, direct la grupa mare, unde eram cea mai mică. În acea perioadă, pe telefon, am descoperit popping.
Mi-a plăcut foarte mult și am început să caut tutoriale. Am învățat câteva baze de pe net și am continuat să descopăr ce mi se potrivește mie, să adaptez pe stilul meu. Niciodată nu am luat un curs de popping. În paralel, la trupa de dans, făceam orice stil din zona de street dance. Mai avem 3 colegi care făceau popping, făceam combo-uri împreună, dar nu lucram cu niciun profesor.
Mi se părea că față de alte stiluri e ceva mai diferit, ce nu face toată lumea. Vreau și validarea juriului, dar mi-era dor să dansez pe o scenă. Mutându-mă în București, nu mai am trupă și regret deoarece eram ca o familie. Postez în online tot ceea ce fac – dansuri, tranziții și prind foarte bine. Pe Tik Tok am 1.2mil și pe insta 140mii. Încerc să postez zilnic, dar în perioadele când sunt mai ocupată, s-a întâmpla să am câteva zile fără postări”, declară ea.