Pe scena de la „Românii au talent”, sezonul 14 va urca în seara aceasta un agent de securitate, de 51 de ani, din Baia Mare, Dorin Pop. Dansator la bază, acesta vrea să arate că vârsta nu l-a făcut să-și piardă din abilități. „Dansul a venit foarte natural în viața mea. Eram destul de tânăr când eram invitat la petrecerile fratelui meu și am descoperit.
În liceu am avut ocazia să cunosc un coleg care era foarte talentat, dar a ales să continue cu fitnessul și a devenit campion mai târziu. El m-a încurajat să merg pe acest drum și consider că este un dar primit de sus. Am început să dansez în prima trupă de dans a Casei Tineretului din Baia Mare. Am pornit ca niște B-Boys și făceam ce am văzut pe ascuns în filmele internaționale.
Dorin Pop: „Am lucrat cu Gaz pe foc, cu Adrian Sînă am colaborat, până să vină la București. Prin Adrian, l-am cunoscut pe CRBL”
Ne doream să fim artiști mari, coregraful ne-a propus să rămânem, dar să facem ce făceau deja ceilalți oameni din sală. La un moment dat am realizat că dansul înseamnă mai mult decât breakdance. După ce am fost în armată, în 1992 mi s-a propus să preiau trupa Casei de Cultură. M-am ocupat de ei, mergeam la competiții, până la un moment dat în 1996, când am avut șansa să cunosc o profesoară internațională care m-a ajutat să cresc, să fac și pregătire de balet. Mi-a schimbat viața profesională.
Am ajuns la București, unde am lucrat cu formații etno, am lucrat cu Gaz pe foc, cu Adrian Sînă am colaborat, până să vină la București. Prin Adrian, l-am cunoscut pe CRBL, cu care am descoperit multe lucruri comune legate de breakdance. La orice concert, în Baia Mare, făceam antrenamente cu băieții mei și trupa Simplu.
Viața m-a purtat și-n alte domenii – tehnician maseur, masterclass în domeniu, asistent medical, și am pierdut puțin la partea de dans. Îmi reproșez că nu am fost constant, am pierdut puțin. Momentan sunt angajat la o firmă de securitate și cu dansul am puțin timp. La Românii au talent, îmi doresc să-mi reconstruiesc continuitatea pe care am pierdut-o și de mult voiam să ajung la această emisiune”, a spus el pentru Libertatea.
Theodora Mărgean la „Românii au talent”, sezonul 14
Concurentă va fi și o tânără, de 15 ani, din Ploiești, pasionată de pian. Marea surpriză va fi numele ei de familie – Mărgean! Theodora este verișoara Anei Maria, cea care a câștigat show-ul în urmă cu doar câțiva ani. „La 4 ani, părinții mei m-au dus la casa de cultură din Plopeni, unde se țineau cursuri de pian. După prima oră, mama m-a întrebat dacă mi-a plăcut și am continuat.
Acasă am studiat pe orgă, care a fost a bunicului meu, lăutar. La 8 ani am avut prima mea pianină și am studiat până la 10 – 11 ani, când am făcut rost de primul meu pian. Repet vreo 4 ore pe pian. Am unele zile în care am programul aglomerat la școală. Asta îmi doresc să fac pe mai departe.
M-au împins de la spate, mătușa și verișoara mea, Ana Maria. Auzisem că o să mă înscrie, dar nu le credeam. Îmi doresc să-mi fac pasiunea cunoscută și să rămân în mințile oamenilor, să mă recunoască mai apoi”, mărturisește ea.
Jose Almar, concurentul din Argentina care vine la „Românii au talent”, sezonul 14
Jose Almar are 39 de ani și este un artist născut în Buenos Aires, Argentina, care s-a îndrăgostit de țara noastră și s-a stabilit aici. Acum vrea să arate că muzica îi poate schimba viața: „Familia mea este foarte muzicală, toată lumea ascultă tot timpul, dar nu exista niciun muzician. Eu am primit cadou o chitară când eram mic, am vrut să învăț pianul, dar mama mea mi-a spus că nu avem bani pentru pian.
Am găsit un profesor, am început cu lecții, cam la 14 ani, dar am avansat foarte rapid. Din prima lecție, m-am îndrăgostit de chitară. După mulți ani, am început să cânt și la pian, dar e la un nivel basic. Muzica este pe primul loc în viața mea, fac concerte, cânt cu vocea și chitară.
Fericirea maximă este cea care apare când sunt pe scenă, atunci mă simt cu adevărat fericit. Nu cânt nimic din ceea ce nu-mi place sau chiar mi-a fost impus. Simt că dăruiesc tot ceea ce simt. De la această participare, îmi doresc să arăt românilor ce înseamnă folclorul argentinian. M-am stabilit în 2016 în țară. Eram dansator într-un spectacol de tango și tot reveneam în țară. Chiar dacă inițial mă tot gândeam să revin acasă, m-am îndrăgostit de o româncă și nu mai am semne de întrebare – aici vom fi”.