„Vestea rea este că avem nevoie de ierarhii. Avem nevoie să știm cine câștigă mai multe amulete, cine este pe locul 2, cine este pe locul 3, cine este pe locul 4 pentru că în funcție de asta se vor face echipele, care rămân 3, numai că nimeni nu rămâne fără echipă. O să avem două echipe în acest sezon: două vor fi formate din 7 concurenți, o echipă va fi formată din 6 concurenți, dar acea echipă va avea 2 chefi. Chefii vor conduce pe rând echipa”, a anunțat Irina Fodor la Antena 1.

Pentru jocul de amuletă cei 4 chefi au avut de gătit preparate cu 14 ingrediente, care au fost jurizate de chef Roxana Blenche. Amuleta spune: „vei alege în bootcamp câte un concurent pentru echipele adverse”.

Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner și Chef Ștefan Popescu au revenit în forță la Chefi la cuțite!

La jocul de amuletă din ediția de Chefi la cuțite difuzată pe 17 noiembrie chef Richard a gătit: ragu de mazăre, piure de lămâie arsă, maioneză de lapte și usturoi, ulei de mentă, sparanghel confiat, turbot cu sare de ienupăr și lime.

Chef Orlando Zaharia a gătit: o salată de homar cu dovlecei, pulpă de roșii și mango, coadă de homar opărit în ceai de soc, pudră din coajă de homar, apă de roșii, bisc de homar spumat cu frișcă, ulei extras din coajă de roșii și ulei de busuioc.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Chef Alexandru Sautner a gătit: file de sibas, pudră de măsline, sos beurre blanc cu sparanghel, ulei tahini, icre de știucă, piure de păstârnac și morcov, crocant de cartofi, morcovi și sparanghel alb.

Chef Ștefan Popescu a gătit: mousse de ciocolată gianduia cu inserție de piure de cireșe și cremă de ciocolată.

„Grea decizie. Sunt foarte bune toate farfuriile! Dar clar trebuie să aleg și să fac un clasament!”, a spus Roxana Blenche.

Roxana Blenche a jurizat preparatele și a spus că printre preferatele ei au fost peștele și ragu de mazăre. În cazul celui de-al doilea preparat, celebrul bucătar a ghicit că a fost gătit de Richard Abou Zaki, dar Roxanei Blenche i-a plăcut mai mult peștele, preparatul făcut de Alexandru Sautner.

„Peștele cu măsline deasupra și farfuria cu ragu de mazăre am zis că una e a ta (n.r. – arată către Richard Abou Zaki și Orlando Zaharia). Gustul a fost senzațional. M-a impresionat finețea în texturi, în sosuri și mazărea și a complet foarte bine totul și totul este foarte fresh.

Tu ești foarte dulce (n.r. – arată către Alexandru Sautner) și ai și gelateriile și totul e dulce, nu știu de m-am gândit la dulce și Ștefan cred că te-ai dus pe homar”, a spus Roxana Blenche, la Chefi la cuțite.

 
 

Urmărește-ne pe Google News