Dony

Votat drept  cel mai sexy solist în clasamentele adolescenţilor în 2010, melodiile cântate de Dony (Cornel Donici) se găseau în toate topurile muzicale de calitate (Olanda, Germania, Austria).
Solist aflat în fruntea galeriei vedetelor muzicii de club, prezenţă permanentă în 2009-2011 în clasamentele muzicale europene alături de Inna şi Alexandra Stan, a rupt gura târgului cu „Moonlight” şi „Passion”.  Pe cât de cunoscut a fost pe atât de anonim e astăzi.

Morris

Vă mai amintiţi de zilele lui 2010-2011 când, pe orice post de radio întâlneaţi melodiile lui Morris („Desire”, „Reina”, „Boca Linda”)? Solistul cu chelie a ajuns repede în fruntea topurilor, dar tot atât de repede a decăzut, actualmente fiind agăţat doar de apariţii sporadice în emisiuni şi spectacole mărunte.

Xonia

Xonia a avut un debut fulminant, piesa „Beautiful one” fiind cea mai ascultată melodie a lui 2010, cu peste 3,6 milioane de difuzări doar în România. Au urmat „Remember”,  „Hold on”, mari succese ce i-au susţinut activitatea şi pauză.
Din 2012 toate încercările australiencei de origine română (Loredana Sachelariu, 24 ani) de a reveni în topuri au fost firave, popularitatea sa fiind alimentată artificial prin apariţii în emisiuni, un pictorial Playboy etc.

Mossano

Nu era discotecă ori post de radio să nu difuzeze melodiile lui Mossano (Lucian Moşanu). Refrenele marilor sale succese – „Indianotech” şi „Zingarinho”- realizate de dj-ul moldovean într-un dialect indian numai de el ştiut, au fost cântate de întreaga ţară dar şi din Turcia, Grecia, Albania, Polonia, Rusia, Spania ori Bulgaria. De doi ani Mossano tot promite un nou hit însă nici el nu mai crede în acest deziderat.

Deepside Deejays

În urmă cu cinci ani, toţi artiştii de top îşi doreau o melodie făcută de echipa Deepside Deejays (Viberarena – Alex Crăciun,Victor de la Pena – Alexandru Astani şi Dave Pryce – Silviu Păduraru).
Au devenit vedete de nivel european în 2008 cu „Beautiful Days”, apoi „Stay with me tonight”, „Never Be Alone”, au compus succese pentru Fly Project şi Dj Project. Au rămas cu o amintire frumoasă din sclipirea lor inspiraţie.

AlexUnder Base

Alexandru Enache (30 ani), alias AlexUnder Base s-a născut ca artist de top dintr-o nimereală, o melodie inspirată – „Privacy”. Au urmat „Drums” şi  „Set me free” iar, de trei ani de zile s-a reîntors la munca de studio şi cea de dj de weekend.

Radio Killer

Radio Killer a fost primul proiect românesc ce a intrat în playlistul BBC Radio One cu marele lor hot „Lonely Heart”. Melodia lor „Voila” ce a ajuns hit în Marea Britanie, Ucraina, Turcia, Italia, Polonia, Franţa şi Cehia. S-au născut în 2009 şi nu şi-au dat obştescul sfârşit că tot speră la o revenire dar ca angajaţi la studiourile Hahaha Production (Smiley).

Nick Kamarera

„Kamarera dă-mi o bere” din succesul lui Connect-R „Vara nu dorm”, Nick Kamarera (Nicola Valentin Marian) a fost numit cel dintâi dj al ţării în 2009, la Romanian Music Awards. Ultima „zvâcnire” a fost o colaborare cu Alina Crişan (ex- A.S.I.A.)

Play&Win

După ce  melodiile lor au făcut înconjurul lumii în interpretarea Innei,  Play&Win, cea mai de succes echipă de compozitori din valul muzicii de club, parcă au amorţit şi şi-au epuizat inspiraţia.
Fabrică de hituri pentru Inna, Andreea Bănică, Akcent, Morris etc, cei trei- Sebastian Barac, Radu Bolfea şi Marcel Botezan- s-au concentrat în ultimul an pe propriul repertoriu dar n-au făcut mare brânză comparativ cu „Hot”, „Love”, „Amazing”, „Caliente” ce i-au adus sute de mii de euro Innei.

Narcotic Sound

Christian D şi Narcotic Sound (Marius Mirică) au dat lovitura cu „Mamasita” (2010), cu care au ajuns în topurile din Spania, Ucraina, Bulgaria, Israel, Italia, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda şi Islanda. A urmat o nouă „bombă” de efect – „Danca Bonito” (2011) şi băieţilor li s-a terminat subit muniţia.

Roller Sis

Au surprins pe toată lumea cu „Se Thelo”, acum patru ani, piesa interpretată într-o grecească parcă vorbită cu caramele în gură de surorile Izabel şi Lisa (Roller Sis). De atunci niciun alt succes decât o dorinţă perversă de a rămâne în atenţia publicului prin scenarii de televiziune: scene lesbi, farse etc.

Alex Mica

„Dalinda” şi „Seniorita” ale lui Alex Mica sunt melodii ce nu mai au nevoie de nici o prezentare. Brusc ajuns vedetă, Mica stabileşte şi un record: în 2012, la o săptămână de la lansarea single-ului „Dalinda”, „execută” un concert în Albania, în afara graniţelor ţării. A rămas cu  o amintire plăcută din acestă aventură în showbiz şi s-a adăpostit în echipa lui Smiley, în speranţa că, într-o zi, va avea un nou motiv muzical să se reîntoarcă.

David Deejay

„Sexy Thing”, „Nasty Dream”, „Temptation” i-au adus lui David Deejay (Adi Cristian Colceru) o faimă de invidiat în biz-ul muzical româneasc. Cariera lui s-a pierdut în 2010, în culmea gloriei. A primit premiile pentru „best dj” şi „best producing act” Romanian Music Awards  şi a dispărut din actualitatea muzicală.

Celia

A început furtunos să ameninţe primele locuri ale clasamentelor muzicale cu „Trag aer în piept”, „Şoapte”, „O mie de cuvinte” şi a sfârşit printr-o lungă serie de eşecuri muzicale. Este vorba de Celia, creaţia lui Costi Ioniţă, solista pe care Dr. Costi n-a mai putut s-o resusciteze nici cu colaborări internaţionale, amintim Mahombi şi Shaggy.

Alexandra Stan

Şi Alexandra Stan a cunoscut celebritatea la scară mondială, situaţie din care a ieşit pe uşa din spate, în urma unei serii de greşeli sentimentale ce i-au terfelit imaginea. Succese la nivel mondial ca „Lollipop” (2009) ori „Mr Saxobeat” (2010), ori „1.000.000” au rămas cele mai mari realizări ale sale căci, de doi ani n-a reuşit nimic notabil.

Sasha Lopez

Sasha Lopez, alias dj-ul moldovean Serge Istrati s-a cocoţat în vârful topurilor cu „All my people”, hit vizionat cu peste 20 milioane vizualizări pe Youtube. A primit „Discul de Aur” în Canada şi Japonia. Cariera lui merge din inerţie, fără succese notabile, dj-ul fiind invitat peste tot în lume (Ecuador, Slovenia, Spania, Insulele Canare, Italia).

Edward Maya

La fel de întâmplă cu Edward Maya (Eduard Marian Ilie) care, doar cu o piesă notabilă, „Stereo Love” concertează de patru ai de zile peste tot în lume, fapt incredibil. Folosind o temă populară azeră, cântată la acordeon, Maya a ajuns pe primele locuri în topurile româneşti, dar şi în Austria, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Suedia, Norvegia, Marea Britanie.

Cu peste 205 milioane vizualizări pe Youtube, „Stereo Love” îi „dă de mâncare” lui Maya care, de trei ani de zile nu s-a mai remarcat din punct de vedere muzical cu nimic interesant.VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

 
 

Urmărește-ne pe Google News