Chef Silviu Chelaru și-a descoperit pasiunea pentru gătit încă de când era copil, a crezut întotdeauna în ea, a luptat, a muncit extrem de mult și nimic nu l-a oprit să-și transforme visul în realitate. Și-a încercat rezistența și talentul în show-uri culinare, a lucrat în domeniul gastronomic în țară și a plecat în Anglia, unde a gătit într-un restaurant cu o stea Michelin. Chef Silviu Chelaru a revenit în România, unde a pus bazele unui restaurant cunoscut din Cluj-Napoca, ”primul său copil”.
„Când alți adolescenți își doreau cu ardoare să-și cumpere prima lor mașină scumpă, eu visam să pot avea propriul meu restaurant. Primele mele încercări de gătit au fost având-o pe mama mea drept exemplu. Nu știu cât de mândră era ea atunci de mine, însă știu sigur că acum este extrem de fericită că nu m-a descurajat nicio clipă. De atunci sunt într-o continuă relație cu focul, oalele și tigăile. Acum fac parte din juriul MasterChef, iar acesta este cel mai bun și palpitant lucru care mi se putea întâmpla în acest moment al vieții.”, a declarat Chef Silviu Chelaru.
Silviu a declarat că nu va fi un jurat de temut. „Nu mi-am propus o anumită „tipologie” de jurat. În general reacţionez aşa cum simt, laud când trebuie să laud, sau spun că nu-i bine atunci când consider acest lucru. Nu va arunca nimeni cu farfurii dacă la asta vă gândiţi. Noi punctăm preparatul şi felul în care este executat şi ne vom da seama cu uşurinţă cine merită să intre în bucătăria MasterChef. Nu va fi loc pentru toată lumea, dar cu siguranţă va fi un loc de unde au ce învăţa”, a spus juratul potrivit Click.