Tinder este cea mai populară aplicație la nivel mondial pentru a cunoaște persoane noi. Aplicația a fost descărcată de peste 340 de milioane de ori și este disponibilă în 190 țări și în 40+ limbi. Utilizatorii „glisează la dreapta” pentru a aprecia sau „glisează la stânga” atunci când nu le place profilul altor utilizatori.

Documentarul „Escrocul de pe Tinder” a fost lansat pe Netflix la începutul lunii februarie și îl are în prim-plan pe Simon Leviev, un bărbat din Israel care s-a dat drept un baron al diamantelor care trăia în lux. El a reușit să păcălească mai multe femei online, apoi le-a furat milioane de dolari. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, le cunoștea pe acestea pe Tinder, apoi le impresiona cu ieșiri la restaurante scumpe sau călătorii cu avionul privat. După ce se asigura că femeia se îndrăgostise de el, Simon Leviev cerea bani inventând o mulțime de povești.

Simon Leviev le spunea iubitelor lui că este urmărit de mafia diamantelor din Africa și că aceștia sunt pe urmele lui. De asemenea, bărbatul de origine israeliană mințea că are conturile blocate şi spunea că are nevoie de ajutor cât mai repede.

Shimon Heyada Hayut își schimbase numele în Simon Leviev, pentru a fi asociat în mod fals cu Lev Leviev, un miliardar israelian din industria diamantelor. Bărbatul avea un plan foarte bine pus la punct și trimitea imagini cu asociatul său bătut, pentru a fi crezut de victimele sale.

Documentarul „Escrocul de pe Tinder” a fost văzută de peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume. După apariția filmului de aproape două ore pe Netflix, celebrul „escroc de pe Tinder” a avut prima apariție în mass-media și a oferit primul său interviu.

„Nu sunt escrocul de pe Tinder. Nu sunt un om fals. Oamenii nu mă cunosc, așa că nu pot judeca. Eram doar un tip singur care dorea să întâlnească fete pe Tinder. Sunt un adevărat gentleman”, a spus Shimon Heyada Hayut, potrivit dailymail.co.uk. Cele două părți ale interviului vor fi lansate luni, 21 februarie, și marți, 22 februarie. Acesta apare în filmare alături de actuala lui iubită.

Simon Leviev ar fi păcălit femeile pe care le-a cunoscut pe Tinder cu aproximativ 10 milioane de dolari. După ce s-a aflat despre înșelăciunile pe care le făcea, el a fost condamnat pentru fraudă, furt și fals la 15 luni de închisoare în decembrie 2019. Shimon Heyada Hayut a fost eliberat cinci luni mai târziu și i s-a interzis să mai folosească aplicația Tinder după lansarea documentarului pe Netflix.

„Am efectuat investigații interne și putem confirma că Simon Leviev nu mai este activ pe Tinder sub niciunul dintre pseudonimele sale cunoscute”, au declarat cei de la Tinder pentru Variety. Cu o zi înaintea apariției documentarului, cei de la Tinder au introdus noi reglementări intitulate „Escrocherii romantice: Cum să te protejezi online”, menționând, de asemenea, faptul că escrocii folosesc platforma pentru a găsi „persoane vulnerabile care sunt în căutarea dragostei”.

Chiar dacă nu mai are acces pe Tinder, Simon Leviev are cont de Instagram, acolo unde este destul de activ.

Urmărește-ne pe Google News