“Sunt 30 de ani de la debutul meu în muzică, am cântat în multe locuri din Europa, în Luxemburg, Spania, Belgia. Însă aici e cel mai bine primită muzica italiană de calitate, oamenii se bucură cu sufletul când cânt”, ne spune Georgio, care a lăsat clapele pentru microfon și se bucură că românii îi apreciază vocea și stilul în care interpretează cântecele.
În Italia, Georgio a făcut parte din trupa lui Giani Morandi. În România a venit însă ca director artistic într-un cazinou. După o vacanță petrecută aici, s-a îndrăgostit de țara noastră și a decis să se mute la București. Familia nu l-a urmat, însă. Limba a învățat-o repede, într-un an.
“Se fac 10 zece ani de când locuiesc la București și mi-e familiar locul, îmi sunt dragi oamenii. Și familia mea, băiețelul meu se simt bine aici, când mă vizitează”, ne spune artistul originar din San Benedetto del Trono, a cărui agendă concertistică este mai mereu plină de evenimente private, organizate în cele mai cochete restaurante cu profil italian din țară.
În cei zece ani petrecuți aici, Georgio a avut timp să se îndrăgostească nu doar de locuri și de oameni, ci și de mâncarea românească. La fel cum savurăm noi pizza și pastele, el e leșinat după “tochitură, mămăligă, pomana porcului în tuci, toate îmi plac, chiar dacă-s diferite de ce mâncăm noi în Italia”.
Italianul mai are o mare slăbiciune “made in Romania”: este înebunit după melodiile de pahar interpretate de regretatul Gheorghe Dinică.